Весь світ у захваті від цього пирога: простий рецепт знаменитого Кіш Лорен – зірка французької кухні

У жодній країні світу не приділяють такої великої уваги їжі, як у Франції. Тому всі страви французької кухні продумані до дрібниць, починаючи з технології, закінчуючи подачею.

Французька кухня відрізняється від решти кухонь світу не тільки різноманітністю смаків, а й незвичайним поєднанням продуктів. Французи вважають кулінарію справжнім мистецтвом, тому найпрестижніша кулінарна школа Le Cordon Bleu знаходиться саме у Парижі. Будь-яке навіть найпростіше страви французи можуть перетворити на справжній шедевр і зробити його унікальним. Доторкнуться до справжньої французької кухні досить просто навіть у домашніх умовах. Хочемо запропонувати рецепт дуже смачного французького пирога Кіш Лорен з куркою та грибами. Ніжна розсипчаста основа, яка буквально тане в роті, у поєднанні з найсмачнішою начинкою стане абсолютним фаворитом вашого святкового та повсякденного меню.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 210 г
  • Олія вершкове – 110 г Я
  • йце – 1 шт.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Цукор – 1/3 ч.л.

Для начинки:

  • Копчене куряче м’ясо – 300 г
  • Зелена цибуля – невеликий пучок
  • Печериці – 200 г
  • 3 яйця
  • Вершки 15% – 200 г
  • Сир – 120 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець

Приготування:

У велику миску насипаємо 210 г пшеничного борошна. Туди ж натираємо не велику тертку 110 г замороженого вершкового масла, постійно вмочуючи його в борошно, щоб не ковзало в руках. Потім перетираємо масу в крихту.

В окрему миску вбиваємо холодне куряче яйце, додаємо 1/3 чайної ложки солі та 1/3 чайної ложки цукру. Перемішуємо.

Потім додаємо яйце до борошна та вершкового масла. Замішуємо тісто. Занадто довго його вимішувати не треба, просто зберіть його в кому.

Рецепт французького пирога Кіш Лорен
Рецепт французького пирога Кіш Лорен

Покладіть готове тісто в харчову плівку та відправте в холодильник щонайменше на 30 хвилин.

Після того тісто розкочуємо в тонкий пласт діаметром своєї форми для випікання. Акуратно перекладаємо та формуємо бортики. Зверху накриваємо пергаментом тісто і висипаємо вантаж. Це може бути горох чи сочевиця. Випікати 15-20 хвилин|мінути| при температурі 200 С.

Рецепт французького пирога Кіш Лорен
Рецепт французького пирога Кіш Лорен

У цей час нарізаємо, а потім обсмажуємо на сковорідці печериці. Копчену курку та зелену цибулю дрібно нарізаємо. Сир натираємо на великій тертці.

В окремій мисці перемішуємо яйця із вершками. Солимо і перчимо на смак.

Начинку – гриби, курку, зелену цибулю та сир викладаємо на запечену основу, а потім заливаємо її яєчно-вершковою сумішшю.

Рецепт французького пирога Кіш Лорен
Рецепт французького пирога Кіш Лорен

Випікати 40 хвилин|мінути| при температурі 180 градусів.

Рецепт французького пирога Кіш Лорен
Рецепт французького пирога Кіш Лорен

 

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.