Треба тільки змішати та запекти: надшвидкий рецепт ніжного кексу, який сподобається навіть без крему

Немає нічого кращого, ніж класичний рецепт приготування кексу. Ця технологія завоювала довіру в усьому світі не просто так, але має суворо дотримуватися.

Кекс — це випічка, яка завжди буде в моді. І хоча в нього є певні недоліки та особливості, в цілому за популярністю його мало що може перемогти.

Так, кекс сам по собі зазвичай доволі калорійна випічка, адже у рецепті використовуються вершкове масло, маргарин, багато цукру, курячі яйця та борошно. У випадку, якщо хочеться отримати біленький кекс, можна використовувати рисове борошно.

У якості начинки кекс сміливо додають родзинки, горіхи, сир, сухофрукти, тощо. Однак об’єднувати ці елементи між собою необхідно дуже обережно. Наприклад, сир та горіхи не смакують добре разом, так як в результаті починають гірчити.

Примітно, що кекс на відміну від порога зберігається набагато довше. Він може спокійно полежати тиждень і добре смакувати. Так само ви можете використовувати його у якості основи для різноманітних десертів як у склянках, так і у вигляді торта. І все ж таки його структура виходить набагато міцнішою, тож варто обмежитися кремом у якості начинки.

Інгредієнти

  • вершкове масло (175 г)
  • цукор (175 г)
  • курячі яйця (3 штуки)
  • борошно (175 г)
  • розпушувач тіста
  • родзинки (100 г)
  • ванілін (1 щіпка)
  • сіль (1 щіпка)

Як приготувати найсмачніший сирний кекс

Для початку необхідно підготувати родзинки. Заливаємо їх окропом та залишаємо приблизно на 10 хвилин. Усі інгредієнти мають бути однаковий температури, щоб отримати максимально пишний кекс.

Масло збиваємо з ваніліном, цукром та сіллю. До отримання однорідної маси.

Кекс "Пушинка"
Як приготувати смачний кекс в домашніх умовах

Вносимо в масло курячі яйця, борошно та розпушувач. Все добре перемішати. У результаті має вийти густе, трохи тягуче тісто, в нього слід додати родзинки.

Кекс "Пушинка"
Рецепт приготування смачного кексу

Форму для випікання змащуємо та викладаємо в неї тісто. Ставимо в розігріту духовку приблизно на півтори години. Кекс має випікатися при температурі 160 градусів. На дно духовки можна поставити гарячу воду, для того, щоб отримати кращий результат. У такому випадку кекс не лопне.

Готовий кекс дістаємо з духовки, даємо йому охолодитися після чого подаємо порційно.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.