Білковий багатозерновий хліб в банці: без білого борошна і головне – без дріжджів. Рецепт корисного мучного

Хліб — невід'ємна частина нашого харчування. Хіба що відрізняється вона нашими звичками та вподобаннями: хтось обирає його з білого борошна, хтось отрубний.

Ми в свою чергу пропонуємо вам спробувати приготувати білковий багатозерновий хліб у стакані чи банці. Він виходить набагато корисніше звичний нам формат, має велику кількість вітамінів та поживних речовин у своєму складі, і при цьому мінімум калорій.

Він буде до вподоби усім, хто слідкує за своєю фігурою, або серйозно зацікавлений у тому, аби виростити хороші м’язи. Тобто, він навіть добре поєднується зі спортивним харчуванням.

Усе що необхідно зробити — придбати необхідні продукти та набратися терпіння для найпершого експерименту. До речі, такий хліб ще й довго зберігається. Ви можете його покласти на поличку, і він буде чекати на вас хоч 12 місяців.

Інгредієнти

  • Консервована біла квасоля — 400 г
  • Вівсяні пластівці – 200 г
  • Мікс соняшникового та гарбузового насіння, кунжут — 200 г
  • Мелене насіння льону — 80 г
  • Насіння чіа — 20 г
  • Лушпиння подорожника — 20 г
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Мікс горіхів — 160 г
  • Вода 170 мл
  • Олія рослинна 20 мл

Як приготувати смачний білковий хліб у банці

Для початку необхідно дістати квасолю з рідиною. Воду ні в якому разі не зливайте. Перебираємо квасолю на пюре за допомогою техніки чи вручну. Змішуємо між собою усі сухі інгредієнти.

Як приготувати смачний білковий хліб у банці

Також змішуємо між собою рідкі інгредієнти, але в окремому посуді. Вносимо суміш до квасолевого пюре. Потім виносимо сухі інгредієнти.

Рецепт приготування м'ясного хліба в духовці: замість котлет
Як приготувати смачний білковий хліб у банці 

Для випікання потрібно обрати термостійкі склянки з кришками, які не звужуються доверху, адже у іншому випадку ви не зможете дістати зсередини хліб. За допомогою пензлика їх потрібно змастити всередині олією — дно та боки. Поступово наповнити банку тістом, добре його трамбуючи, щоб всередині не лишилося бульбашок повітря.

Випікаємо при температурі 160 градусів впродовж години. Такий хліб можна використовувати не тільки для бутербродів, але для приготування різноманітних тостів і просто як окрему закуску.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.