Безхлопотне універсальне тісто, з якого ліпити – одне задоволення. Спробуйте, випічка як пух м’якенька

Рецепт найуніверсальнішого здобного безопарного дріжджового тіста під назвою "Хрущовське", яке ідеально підходить для випічки пирогів, ватрушок, булочок, плюшок, рулетів та пиріжків.

Серед величезної кількості рецептів тіста, у цього суцільні плюси – опару ставити не треба, легко замісити можна, як руками, так і тістомісом, настоюється не в теплі, а в холодильнику. Не липне до рук, готувати його одне задоволення! Підходить для всіх видів здобної випічки – пирогів, ватрушок, рулетів, плюшок та булочок і навіть піци. Загалом у цього “Хрущовського” тіста одні переваги!

Повний список інгредієнтів:

  • Борошно – 650 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 100 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 250 г
  • Сіль – 1 с.л. без гірки
  • Сухі дріжджі – 11 г. Якщо використовуєте свіжі, то 30-33 г, розчинені у теплому молоці.

Вихід тіста: 1,3 кг

Безхлопотне універсальне тісто
Безхлопотне універсальне тісто

Приготування:

Тісто можна замісити як за допомогою міксера, так і вручну. У глибоку миску виливаємо 1 склянку теплого молока, у нього висипаємо 1 ч.л. солі без гірки, 100 г цукру. Потім розбиваємо 2 яйця. Все добре перемішуємо до тих пір, поки кристалики солі та цукру повністю не розчиняться. Потім туди ж вливаємо трохи тепле розтоплене вершкове масло.

В окремій мисці змішуємо 650 г борошна, що просіює, і 2 ч.л швидкодіючих сухих дріжджів. Якщо використовувати пресовані дріжджі, тоді вам знадобиться 30 г розчинити в теплому молоці.

Відправляємо відразу все в чашу міксера з насадкою гак і перемішуємо на середніх оборотах, як мінімум 10-15 хвилин, тому, що до складу тіста входить дуже багато жирів.

Якщо будете замішувати вручну, то борошно вводитимете поступово. Спочатку перемішуємо лопаткою, потім руками до еластичності.

Якщо ви замішували тісто на міксері, не відмовте собі у задоволенні, на останньому етапі вимісити його вручну. Адже це дуже приємне відчуття – тісто не липне ні до рук, ні до столу, приємне на дотик, ніжне та м’яке. Під час вимішування не потрібно додатково ні олії, ні борошна.

Безхлопотне універсальне тісто
Безхлопотне універсальне тісто

Потім загортаємо тісто в пакет або накриваємо плівкою в мисці і прибираємо в холодильник мінімум на 4 години. У холодильнику воно збільшиться в розмірах і набуде пористості.

Безхлопотне універсальне тісто
Безхлопотне універсальне тісто

Ще одна перевага “Хрущовського” тіста, що його можна приготувати напередодні, прибрати в холодильник та використати протягом тижня. Відрізайте скільки треба і готуйте свіжу випічку. Навіть господарка-початківець не промахнеться з цим рецептом!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.