Він на воді: рецепт пісного шоколадного торта без яєць, молока та вершкового масла. Ви будете здивовані

Неймовірно смачний десерт можна приготувати навіть без яєць, молока та вершкового масла. Також це ідеальний варіант для веганів й вегетаріанців. Пісний шоколадний торт вас точно приємно здивує.

Розповідаємо, як приготувати пісний шоколадний торт з доступних інгредієнтів на швидку руку. Робиться він на воді, і навіть з мінімальним набором продуктів, потішить неймовірним смаком.

Навіть пісна випічка виходить повітряною, легкою й нереальною на вигляд. Шоколадний пиріг можна подати в будній день до чаю чи кави або гостям до святкового столу. Також господині додають ще більшого смаку, використовуючи варення. Ви ж орієнтуйтеся на свої смакові уподобання. Ознайомлюйтеся вже зараз з простим та зрозумілим рецептом, а потім беріться за приготування.

Пісний шоколадний торт
Пісний шоколадний торт

Інгредієнти

  • Борошно – 220 г
  • Цукор – 150 г
  • Рослинна олія – 100 мл
  • Какао-порошок – 2 ст. л. з гіркою
  • Вода – 300 мл
  • Розпушувач – 10 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Сіль – до смаку
  • Шоколад – 160 г
  • Рослинна олія – 1 ст. л.
  • Арахіс – 100 г

Приготування

В глибоку миску всипаємо просіяне борошно. Сюди ж додаємо какао, яке теж просіюємо. Потім додаємо розпушувач, цукор, сіль та ванільний цукор. Все перемішуємо вінчиком.

Вливаємо 100 мл рослинної олії без запаху і воду кімнатної температури. Знову перемішуємо вінчиком до утворення шоколадної однорідної маси. По консистенції вона нагадує густу сметану.

Форму для випічки застеляємо пергаментним папером. Виливаємо все тісто і відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 35-40 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою, вона має бути сухою. Потім залишаємо торт остигати.

Дві плитки шоколаду розтоплюємо в мікрохвильовці чи на водяній бані. До нього додаємо 1 ст. л. рослинної олії, перемішуємо, а потім всипаємо арахіс і знову перемішуємо.

Викладаємо готову глазур на торт, розрівнюємо ложкою по всій поверхні. Тортик ставимо в холодильник, щоб глазур повністю застигла.

Пісний шоколадний торт
Пісний шоколадний торт

Відділяємо торт від пергаменту, розрізаємо і смакуємо. Всім смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.