Тісто, як пух: приготування котлет в тісті за перевіреним рецептом наших бабусь. Смачно, як у дитинстві

Смачніші ніж сосиски у тісті. Виходять м'якенькими й таким залишаються на 2 день. Рецепт котлет у тесті нескладний, тож обов'язково приготуйте.

Інгредієнти

Для тіста:

  • Молока – 500 мілілітрів;
  • Цукор – 1 столова ложка;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Сухі дріжджі – 11 грамів;
  • Яйце – 1 штука;
  • Борошно – 900 грамів;
  • Рослинна олія – 3 столові ложки.

Для котлет:

  • Фарш – 800 грамів;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Хліб – 120 грамів;
  • Сіль – 1 чайна ложка;
  • Чорний мелений перець – на свій смак;
  • Кукурудзяне борошно для панірування – 120 грамів.

Інструкції з приготування

Білий хліб нарізаємо на невеликі шматки, заливаємо водою та залишаємо на пару хвилин. Цибулину нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо цибулю та віджитий хліб до фаршу. Солимо та перчимо. Гарно перемішуємо фарш до однорідності та відбиваємо його. Формуємо плоскі та довгі котлети. Такі зручніше обгортати тістом. Обвалюємо котлети у кукурудзяному борошні. Обсмажуємо їх на рослинні олії, по 3-4 хвилини з кожного боку. Знімаємо їх зі сковорідки та відставляємо охолоджуватися.

Простий рецепт приготування смачних котлет в тісті
Простий рецепт приготування смачних котлет в тісті

В миску відправляємо теплу молока (можна замінити на сироватку або воду), додаємо сіль, цукор та сухі дріжджі. Все гарно перемішуємо. Додаємо яйце та знову перемішуємо. У три підходи додаємо просіяне борошно, кожного разу гарно перемішуючи тісто. Як тільки ввели все борошно, додаємо рослинну олію та остаточно замішуємо тісто. Вимішуйте його не менше 5 хвилин. Накриваємо його рушником або кришкою та залишаємо його підійматися на 1 годину.

Простий рецепт приготування смачних котлет в тісті
Простий рецепт приготування смачних котлет в тісті

Обминаємо тісто й викладаємо на робочу поверхню. Ділимо його на 16 частин, кожну скатуємо у кульку. Кожну частинку розтягуємо у прямокутник, викладаємо на нього котлету та загортаємо закріплюючи краї тіста. Викладаємо котлети в тісті на змащене олією деко. Накриваємо та залишаємо на 15 хвилин. Змащуємо вироби яйцем та присипаємо кунжутом. Випікаємо при температурі 180 градусів, приблизно 35-40 хвилин. Смачного.

Простий рецепт приготування смачних котлет в тісті
Простий рецепт приготування смачних котлет в тісті

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.