Французька меренга – тільки звучить складно: як правильно збити білки та зробити білосніжне безе без тріщин

Меренговий рулет – це не той десерт, який можна роздобути тільки в дорогому ресторані. Його легко зробити і в домашніх умовах. Ніжний усередині та з тонкою хрусткою скоринкою зовні, він тане в роті!

Повітряний, як хмарка та смачний, як усі цукерки світу. Смак добре збалансований за рахунок солодкої меренги, ніжного вершкового крему і полуниці, що освіжає. Меренговий рулет нещодавно став дуже популярним і доступним десертом. Пора його приготувати та спробувати!

Інгредієнти

  • Яєчний білок – 180 г
  • Цукрова пудра – 320 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 15 г
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Вершки 33% – 90 г
  • Сир – 250 г
  • Фісташкова паста – 60 г
  • Сіль – 1 щіпка

Як приготувати смачну меренгу

Як приготувати меренговий рулет

Готуємо меренгу. Збиваємо білки зі щіпкою солі. Як тільки маса починає біліти, вводимо цукрову пудру. Цукрову пудру слід додавати до білків поступово. Збиваємо спочатку на середній швидкості міксера. Як тільки ви додасте до білків усю цукрову пудру, починайте збивати на максимальній швидкості до стійких піків. Приблизно 5-10 хвилин.

Вводимо сік лимонний і перемішуємо масу. Перемішувати варто лопаткою. Міксером збивати більше не потрібно. Потім додаємо кукурудзяний крохмаль. Картопляним замінювати не рекомендується. Акуратно перемішуємо лопаткою.

Рецепт меренгового десерту

За допомогою кондитерського мішка з будь-якою насадкою викладаємо меренгу на лист, вистелений пергаментним папером. Можна розподілити лопаткою.

Ставимо в розігріту духовку за температури 140 градусів на 30-40 хвилин. Меренга повинна підрум’янитися і зверху утворитися тонка скоринка. Чи не пересушіть! Дістаємо меренгу з духовки і перевертаємо на чистий аркуш пергаменту, або рушник. Залишимо убік повністю охолонути.

Займемося кремом. Крем дуже простий і з ним упорається навіть новачок. Для цього в глибоку миску викладаємо сирний сир, жирні вершки, цукрову пудру та фісташкову пасту. Можна взяти пасту з інших горіхів, так як смак горіха чудово поєднується з цим рулетом. Перемішуємо до однорідності хвилини 3.

Змащуємо охолону меренгу кремом з нижнього боку. І викладаємо на крем порізану полуницю.

Дуже акуратно і повільно згортаємо нашу меренгу в рулет. При згортанні скоринка тріскається і це нормально. Якщо меренга ламається, значить, вона пересушена.

Прикрашаємо рулет кремом та ягодами. Тут уже вирішує вашу фантазію. Їсти рулет варто через пару годин після збирання.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.