Як приготувати апельсиновий кекс з натуральним соком: цей рецепт можна взяти навіть як основу на паску

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування ніжного кексу на основі натурального апельсинового фрешу. Смак та аромат цієї домашньої випічки аніскілечки не поступається десертам з кав'ярні.

Інгредієнти:

  • Яйце – 4 штуки
  • Сіль – 1 дрібка
  • Цукор – 200 грамів
  • Ванілін – 1 грам
  • Апельсин – 2 штуки (цедра та 150 мл. соку)
  • Рослинна олія – 100 мілілітрів
  • Борошно – 300 грамів
  • Розпушувач тіста – 10 грамів

Приготування:

  1. Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування запашного апельсинового кексу.
  2. Апельсини ретельно промийте під проточною водою. З апельсинів зніміть цедру за допомогою мілкої тертки, також вичавіть сік (нам знадобиться приблизно 150 мл). Небагато цедри можна залишити для прикраси майбутнього кексу.

    Секрет приготування кексу на основі натурального апельсинового соку
    Секрет приготування кексу на основі натурального апельсинового соку
  3. Яєчні жовтки відділіть від білків. Білки відправте в глибоку мисочку, додайте щіпку солі та збийте за допомогою вінчика або міксера, до появи білої піни. Після цього додайте 1 столову ложку цукру (від загальної кількості) і збийте все ще раз до стійких піків.
  4. Жовтки ж викладіть в іншу глибоку місткість та збийте з цукром і ваніліном, що залишився. Сюди ж додайте заздалегідь підготовану цедру та 75 мілілітрів соку (від загальної кількості). Ретельно перемішайте. Додайте 150 г просіяного борошна і розпушувач тіста. Збийте всі інгредієнти між собою та додайте 50 мілілітрів олії. Знову все збийте, додайте решту соку, що залишився і олію, що залишилася. Перемішайте і додайте залишки борошна.
  5. Збийте тісто до однорідності та в два етапи додайте в масу збиті білки. Перемішуйте тісто за допомогою лопатки акуратними рухами зверху донизу, щоб пишна маса не втратила свій об’єм.
  6. Форму для запікання змастіть олією, дно та боки присипте борошном або манною крупою та вилийте тісто.
  7. Випікайте кекс в духовці за температури 180 градусів протягом 40 хвилин (однак орієнтуйтесь на власну духовку).
  8. Кекс на апельсиновому соку готовий. Дайте йому охолонути, а потім посипте цукровою пудрою або полийте глазур’ю. Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.