Литий “Спартак”: без мороки і розкатки коржів. Найкращий варіант цього торта, з яким впораються і чоловіки

З цим рецептом навіть початківець зможе здивувати всю родину смаколиком. Пропонуємо до вашої уваги рецепт шоколадно-медового торта "Спартак" без розкочування коржів.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 3 яйця
  • 100 грамів вершкового масла
  • 100 грамів меду
  • 100 грамів цукру
  • 30 грамів какао-порошку
  • 200 грамів борошна
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 щіпка солі

Для крему:

  • 2 яйця
  • 500 мілілітрів молока
  • 100-150 грамів цукру
  • 10 грамів ванільного цукру
  • 40 грамів кукурудзяного (картопляного) крохмалю
  • 80-100 грамів розм’якшеного вершкового масла

Приготування крему:

Для приготування крему змішайте яйця із цукром, сюди ж всипте кукурудзяний чи картопляний крохмаль. Влийте 70 мілілітрів молока. Все ретельно перемішайте, щоб маса була однорідною та без згустків. Отриману суміш перелийте в молоко, що залишилось.
Поставте майбутній крем на помірний вогонь та постійно помішуйте. Коли крем почне ледь-ледь закипати, потримайте на вогні ще хвилину, а після цього знімайте з вогню (в процесі не забувайте постійно помішувати масу вінчиком). Дайте готовому крему охолонути до кімнатної температури, але час від часу помішуйте, щоб уникнути утворення скоринки.

Домашні смаколики: рецепт ніжного торта Спартак
Домашні смаколики: рецепт ніжного торта Спартак

Приготування коржів:

Мед і вершкове масло об’єднайте в сотейнику, сюди ж додайте соду і поставте на помірний вогонь. Протягом хвилини-двох варіть суміш до золотистого відтінку (в процесі постійно помішуйте). Після цього дайте масі трішки охолонути. В глибоку миску вбийте яйця, додайте цукор, сіль, а після цього збийте за допомогою міксера на максимальній потужності протягом 4 хвилин. Вже охолоджену суміш з сотейника влийте до збитої яєчної маси, в процесі збивайте все за допомогою міксера. Борошно та какао поступово просійте в яєчно-медову масу. Тісто розділіть на 2 рівні частини. Викладіть на пергаментний папір і розрівняйте по всій поверхні лопаткою, шар повинен бути щільним і рівномірним. Випікайте коржі при температурі 180 градусів (8-10 хвилин). Обріжте зайві краї та подрібніть в крихту, а кожен корж розріжте на 2, 3 чи 4 частини. Дайте їм повністю охолонути.

Приготування крему:

Збийте масло протягом 1-2 хвилин за допомогою міксера до світлої, пухкої маси. По одній ложці додавайте заварну основу, а в процесі постійно збивайте міксером. Обидві маси повинні бути кімнатної температури.

Збираємо торт:

Коржі, що охололи, змастіть кремом та викладіть один поверх одного. Змастіть верх і боки торта. Прикрасьте торт крихтою коржів з усіх боків. Торт залиште просочитися протягом годиниі, а потім відправте ще на годину в холодильник. Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.