Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.

Інгредієнти:

  • Лимон (цедра та сік) – 1 шт.
  • Масло вершкове – 70 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 200 г
  • Борошно пшеничне (вищий сорт) – 320 г (2 склянки об’ємом 250 мл)
  • Розпушувач тіста – 10 г
  • Сіль – 1/2 ч. ложки

Приготування:

Для початку підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пирога. Насамперед підготуємо лимон. Для цього спочатку ретельно вимийте та обсушіть лимон, зніміть з лимона цедру, а після цього вичавіть сік у склянку. Щоб якнайкраще вичавити сік лимона, прогрійте його у мікрохвильовій печі буквально 10-30 секунд (він повинен стати теплим, але не гарячим). Розріжте навпіл лимон, зробіть глибокі проколи і вичавіть максимальну кількість соку.

У миску розбийте яйця і відправте до них цукор та сіль. Добре збийте міксером або блендером. Якщо ви плануєте використовувати хлібопічку, то на даному етапі можна перелити збиті з цукром та сіллю яйця в чашу хлібопічки. І додати прямо в неї всі інгредієнти, що залишилися. Хлібопічка замісить однорідне тісто самостійно.

Рецепт ніжного пирога Лимонника в домашніх умовах
Рецепт ніжного пирога Лимонника в домашніх умовах

Якщо ж плануємо випікати в духовці, то нам необхідно додати розм’якшене вершкове масло, лимонний сік і цедру і ще раз добре перемішати.
Додайте сухі інгредієнти – пшеничне борошно та розпушувач. Замішайте однорідне, гладке тісто.

Для випікання пирога у хлібопічці виберіть програму “кекс” або “здобна випічка”. Після закінчення роботи програми, потрібно обов’язково перевірити пиріг на готовність за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки.

Для випікання в духовці найкраще підійде силіконова форма. Відправте лимонний пиріг у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35 хвилин. Ще під час випікання цього простого, але дуже смачного пирога будинок наповниться приємним лимонним ароматом. Смачного!

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Ці рогалики не можна пекти: вони з’їдаються за 5 хвилин. Рогалики без дріжджів, молока та яєць – аж тануть

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування усім відомого з дитинства смаколика. Пісний варіант ніжних рогаликів з яблучним варенням чудово смакує з чаєм та кавою.