Пряний морквяний кекс з горіхами, родзинками та лимонною глазур’ю: таку смакоту навіть бабуся не готувала

Обов'язково спробуйте приготувати цей неймовірний марканий кекс, який має неймовірний пряний аромат, а також начинку з горіхів. Вам обов'язково сподобається.

Цей кекс виходить настільки смачним, що він може послужити навіть як основа для десерту. Втім, сам по собі він неймовірно насичений за смаком, пухкий, пористий, має пряний аромат.

Цей кекс при цьому легко готується, і не вимагає надзвичайних знань в кулінарії. Достатньо ознайомитися з інструкцією та приготувати цю смакоту вдома. Він обов’язково сподобається усім вашим гостям, домашнім і буде розлітатися найпершим за столом.

Інгредієнти

  • Морква – 330 г
  • Олія рослинна рафінована – 80 мл
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 120-180 г
  • Борошно – 200 г (1,5 склянки ємністю 200 мл)
  • Розпушувач – 2 ч. ложки
  • Горіхи (підсушені) – 70 г + для прикраси (за бажанням)
  • Родзинки – 70 г + для прикраси (за бажанням)
  • Сіль – 1 г (щіпка)
  • Кориця мелена – 1-2 ч. ложки
  • Апельсин (цедра) – 180 г
  • Інші прянощі (за смаком)
  • Цукрова пудра – 3 ст. ложки
  • Лимон (лайм або апельсин, сік) – 1-3 ч. ложки

Як приготувати смачний морквяний кекс

Родзинки промиваємо і заливаємо окропом. Залишаємо на 5 хвилин. Потім відкидаємо на сито та/або промокуємо паперовим рушником. Моркву очищаємо та миємо. Натираємо на дрібній тертці.

Рецепт приготування ароматних бананових кексів
Рецепт приготування смачного кексу

Яйця, цукор та сіль з’єднуємо в мисці для збивання. Збиваємо до пишності та освітлення. Вливаємо олію. Збиваємо. Додаємо натерту моркву та корицю.

Перемішуємо до однорідності. Очищені горіхи крупно рубаємо ножем. З добре вимитого апельсину знімаємо дрібною теркою цедру.

Лимон розрізаємо на половинки вичавлюємо потрібну кількість соку. Горіхи, родзинки та цедру всипаємо в морквяно-яєчну масу. Перемішуємо міксером. Порціями всеюємо борошно з розпушувачем.

Після кожного додавання повністю вводимо борошно в тісто лопаткою. Густе тісто, що вийшло, викладаємо в змащену маслом і посипану борошном форму для кексу.

Рецепт кексу з ідеально пухким тістом

Випікаємо 40 хвилин при 180 градусах в режимі верх-низ. Готовність перевіряємо на прокол зубочисткою – вона має вийти із центру сухий. Морквяний кекс з горіхами та родзинками готовий.

Схожі статті

Такий Великодній смаколик точно здивує ваших гостей: святкові мафіни на сметані із солодкою глазур’ю

Відкрийте для себе секрет приготування незвичного смаколика на Великодній стіл. Запашні мафіни із солодкою глазур'ю стануть чудовою альтернативою паскам. Такий десерт сподобається всій родині.

Інтернаціональний пиріг родом з Франції, який успішно готують українки: оригінальна шарлотка має бути така

Сьогодні можна знайти мільйон рецептів Шарлотки. Кожна господиня намагалася додати чогось свого та вдосконалити процес до ідеалу. Українки впоралися з цим найкраще.

Повітряний апельсиновий пиріг. Ніжна і ароматна випічка до чаювання: печу такий кожні вихідні, і всі щасливі

Обов'язково спробуйте приготувати цей апельсиновий пиріг, і ви будете просто у захваті від неймовірного аромату, а також ніжного смаку цієї випічки.

Домашні – найсмачніші: пишні ватрушки з сиром та ідеальним доповненням, які обожнюють всі дітлахи

Ватрушки — це неймовірна випічка, яка прекрасна знайома нам з дитинства. Такі ласощі можна було придбати в будь-який їдальні, пекарні, або спробувати у бабусі в гостях.

Часто купую по 1 лимону і за пів години готую смачний пиріг “Лимонник” – швидко та без зайвих клопотів

Бажаєте приготувати смачний та швидкий десерт для вечірніх посиденьок за чашкою кави чи чаю? Пропонуємо до вашої уваги пиріг "Лимонник", що не потребує багато часу та сил.

Ці рогалики не можна пекти: вони з’їдаються за 5 хвилин. Рогалики без дріжджів, молока та яєць – аж тануть

Сьогодні ми поділимось з вами секретом приготування усім відомого з дитинства смаколика. Пісний варіант ніжних рогаликів з яблучним варенням чудово смакує з чаєм та кавою.