Відірвана від світу: які таємниці приховує легендарна Кінбурнська коса – зустріч минулого із сьогоденням

Наші українські землі мають неймовірну кількість таємних місць, які можуть зачарувати з першого погляду та викликати непереборне бажання побачити їх на власні очі. Про одну таку локацію сьогодні піде мова у нашій статті. Рекомендуємо читати сидячи, бо коли ви дізнаєтесь все про Кінбурнську косу та побачите її краєвиди, вашому захопленню не буде меж.

Місце сили або “аптека просто неба”

Таємниці Кінбурнської коси
Таємниці Кінбурнської коси

Кінбурнська коса вважається одним з найродючіших місць для оздоровлення, адже вона поєднує цілющі солі чорного моря, солоні озера, цілющий запах кримських сосен, лікувальні грязі, цілющі трави  та прісні води Дніпровсько-бузькового лиману. Це місце мало кому відоме, але якщо сюди приїхати влітку, можна поєднати відпочинок та лікування.

Легенди Кінбурнської коси

З XVI століття, це місце вважається козацьким краєм, адже саме цей край обживали козаки. Добували сіль, опанували риболовлю та навіть заснували тут сторожовий пост. Але це не головне досягнення. Історія говорить нами про один незабутній подвиг українського козацтва, коли у 1787 році у бою з чотирьохтисячним турецьким десантом, козаки відвоювали фортецю “Кінбурн” та розгромили турків вщент.

Таємниці Кінбурнської коси
Таємниці Кінбурнської коси

Тож, з того самого часу ця локація несе в собі власну історію українських козаків, якими ми маємо пишатися по сьогоднішній день І насправді так і виходить, адже зараз нас захищає армія, а в ті часи воїнами були козаки.

Ще одна легенда розповідає незвичайну річ. Виявляється, тут колись жили амазонки та не просто існували, а встановили справжній матріархат й правили чоловіками до тих пір, поки їх не вгамував Геракл.

Таємниці Кінбурнської коси
Таємниці Кінбурнської коси

Існує й третя легенда, яка стосується скіфів. Місцеві жителі досі подейкують, що Скіфи заховали там свої скарби, які поки що ніхто не знайшов, але вдача любить новачків, чому б не спробувати, так?

Краєвиди та природні явища

Певно ви вже зрозуміли, що Кінбурнська коса – це справжнє диво української природи. Але всіх таємниць ви ще не дізналися, здається вже час розкривати всі карти.

Таємниці Кінбурнської коси
Таємниці Кінбурнської коси

Отже, колись ці землі називали “Гілея” – це гектари землі, які покрити густим лісом, а їх тут цілих 200, уявіть, які масштаби. На сьогодні коса може вразити вас кришталево-чистими озерами та безлюдними пляжами, який тут, до речі багато. Тут ви можете побачити рожевих пеліканів, блакитних медуз,та скатів, завдяки яким вночі море виглядає як у фільмі “Аватар” величезну кількість мідій та летючих чайок.

Таємниці Кінбурнської коси
Таємниці Кінбурнської коси

А також, ваші очі стануть фотоапаратом, коли ви дійдете до орхідейного дикого поля, яке займає цілих 60 гектарів землі. Цвітіння диких орхідей – це унікальне явище природи, яке варто уваги.

Таємниці Кінбурнської коси
Таємниці Кінбурнської коси

Окремого захвату вартують тамтешні заходи сонця, описати словами це явище неможливо, можна просто сказати, що дар мови на кілька хвилин ви точно втратите.

Таємниці Кінбурнської коси
Таємниці Кінбурнської коси

Отже, уявіть собі, поєднання рожевих озер, чорного моря, чистих озер, лісів, заходів сонця та фіолетових орхідей – перехоплює подих від однієї думки про ці локації. Але не поспішайте вирушати зараз, бо найкращий час для подорожі на Кінбурнську косу – це кінець травня.

Схожі статті

“Симуляція, в яку ми самі вірили” – Маша Єфросиніна розповіла про дружбу з Притулою та Горбуновим

У нещодавньому інтерв'ю Маша Єфросиніна розповіла про дружбу із зірковими колегами Сергієм Притулою та Юрієм Горбуновим. Як виявилось, спілкування з одним із шоуменів завершилось особистою образою.

23-річна дружина Остапчука Полтавська вже має план на випадок розлучення: “Чоловіки не завжди назавжди”

Молода дружина Володимира Остапчука розкрила своє ставлення до фінансового утримання в стосунках. Чим займається Полтавська, аби не залежати від зіркового чоловіка?

Він пішов від дружини, вона стала коханкою: Соловій та Вакарчук вперше розповіли про свої стосунки

Христина Соловій та Святослав Вакарчук завжди дотримувалися однакової політики стосовно спілкування з пресою: жодних деталей щодо особистого життя.