Як виглядали сукні Руслани, Тіни Кароль, Ані Лорак та інших співачок на Євробаченні: не осоромили країну

Україна бере участь у пісенному конкурсі "Євробачення" ще з 2003 року, а двічі саме українські виконавці здобували перемогу.

Нещодавно завершилося “Євробачення-2021”, у якому Україна посіла 5 місце. У цьому році країну представляв гурт GO_A з піснею під назвою “Shum”. А у нашій сьогоднішній добірці пропонуємо згадати найяскравіші конкурсні виступи найяскравіших красунь вітчизняної сцени, які теж не впали обличчям в бруд.

Руслана Лижичко та її “Дикі танці”

Руслана першою за всю історію конкурсу принесла Україні перемогу. Вона в оригінальному шкіряному костюмі разом зі своїм балетом влаштували справжнє шоу з трембітами, драйвовими танцями та божевільною енергетикою. До речі, саме після тріумфу на “Євробаченні” Лижичко отримала звання народної артистки.

Руслана на Євробаченні
Руслана на Євробаченні

Тіна Кароль з піснею “Show Me Your Love”

Головна поп-діва української естради Тіна Кароль представляла рідну неньку у 2006 році. Вона пройшла у фінал та зайняла сьоме місце. Вже тоді зірка стала іконою стилю, про що свідчить її смілива сукня вище коліна та чоботи з українським орнаментом.

Тіна Кароль на Євробаченні
Тіна Кароль на Євробаченні

Ані Лорак з хітом “Shady Lady”

У 2008-му срібло з “Євробачення” привезла Ані Лорак, яка нині активно будує кар’єру у Росії. На вбрання співачка не поскупилася — на міжнародній сцені вона виступала у платті від самого Roberto Cavalli, яке обійшлося їй у 200 тисяч доларів.

Ані Лорак на Євробаченні
Ані Лорак на Євробаченні

Світлана Лобода та її композиція “Be My Valentine!”

Ще одна героїня добірки, яка наразі здебільшого виступає для російської аудиторії. Номер Світлани був ефектним, як і її сукня, яку вона створила за власним дизайном, однак перемоги це не принесло — Лобода посіла 12 місце.

Світлана Лобода на Євробаченні
Світлана Лобода на Євробаченні

Джамала з резонансною піснею “1944”

Джамала стала першою кримською татаркою, яка коли-небудь виступала на “Євробаченні”, а також другою українкою, яка перемогла у конкурсі.

Джамала на Євробаченні
Джамала на Євробаченні
Джамала на Євробаченні
Джамала на Євробаченні

Схожі статті