Помер режисер Володимир Меньшов: покинув світ на 82 році життя. Подробиці смерті маестро

Володимир Меньшов помер. Новина про те, що не стало радянського режисера, який отримав Оскар ошелешила не тільки близьких.

Володимир Меньшов з 1961 року займався театральним та кіномистецтвом. За фахом чоловік був актором, але своє покликання віднайшов саме у режисурі.

Володимир Меньшов помер

Найбільшу славу принесла йому картина “Москва сльозам не вірить”, де він виступив не тільки у ролі режисери, а й актора епізоду.

На 82 році маестро пішов з життя. В кінці червня стало відомо, що чоловік заразився коронавірусом. Організм не впорався із хворобою. Володимир Меньшов помер у Москві. Близькі маестро ще не повідомляють про те, де відбудеться прощання з народним улюбленцем.

“Москва сльозам не вірить” та інші шедеври

Ім’я Володимира Меньшова у титрах стало своєрідним знаком якості для картини. Чоловік до 2019 року займався кіномистецтвом. Цікаво, що про свій Оскар маестро дізнався випадково від своїх друзів. У 1981 році його фільм “Москва сльозам не вірить” була визнана “Кращим фільмом іноземною мовою”.

Кадр з фільму “Москва сльозам не вірить”

Та не лише історія про сильну незламну жінку, яка підкорила столицю сподобалася глядачам.

Інша картина, “Любов і голуби”, стала улюбленою для кількох поколінь, а фірмові фрази героїв стали народними.

Особливою майстерністю режисера було показати людей з провінції не вульгарними, а дійсно простими та щирими. Попри те, що герої фільму – вихідці з села, за весь екранний час вони не говорять жодного лайливого чи грубого слова.

“Любов і голуби” – кадр з фільму

 

Схожі статті