Як виглядає могила Богдана Ступки у дев’яту річницю його смерті? На честь актора на кладовищі звели шедевр

Легенда українського театру та кіно Богдан Ступка пішов життя 9 років тому, але пам'ять про нього живе до сих пір.

Богдана Сильвестровича ще за життя називали “актором номер 1”, його обожнювала публіка не тільки нашої країни, а й за кордоном. Понад півстоліття ім’я Богдана Сильвестровича Ступки було знаковим для української національної культури. Більшість ролей, які зіграв актор в театрі і кіно, увійшли в літопис сценічного кіномистецтва України. Чоловік навіть мав можливість отримати Оскар за свою гру. На жаль, він не дожив до цього дня. 9 років тому легендарний артист пішов з життя. Натовп з вірних шанувальників в останній раз поаплодував акторові. Як зараз виглядає місце, де Богдан Сильвестрович знайшов вічний спокій?

Богдан Сильвестрович Ступка

Могила Богдана Ступки

Великого українського актора поховали на Байковому кладовищі у Києві. Через 4 роки після похорон спадкоємці Богдана Ступки Остап та Дмитро вирішили увіковічити його пам’ять та запросили скульптора, який створив справжній шедевр на могилі актора.

Пам’ятник Богдану Ступці

На його могилі встановили скульптуру дуба, який перевернувся корінням догори. Такий образ митець обрав не просто так: коріння, яке дивиться у небо означає, що людина пішла з життя. Дуб же символізує міць та силу. Насправді, це найкраща метафора, яку могли підібрати для актора, адже саме ім’я Богдана Ступки уособлювало собою український театр. А сам зірка називав себе Доном Карліоне.

Могила Богдана Ступки

Також цією скульптурою намагалися передати стан України. На превеликий жаль, чоловік пішов життя, коли його Батьківщина почала відчувати перші поштовхи кризи.

Схожі статті