Оля Полякова нарвалася на звинувачення за концерт у Харкові

3 жовтня відома українська співачка Оля Полякова виступила в Харкові з нагоди Дня вчителя.

Дана подія спричинила ряд негативних висловлювань з боку правоохоронних органів та міністра охорони здоров’я Максима Степанова. З приводу концерту відомо, що він був організований командою мера Харкова Генадія Кернеса.

У свою чергу, міністр охорони здоров’я назвав проведення концерту безвідповідальним вчинком на фоні постійно зростаючої кількості хворих. Він також додав, що Харків постійно перебуває у помаранчевій карантинній зоні і щодня встановлює антирекорди за кількістю хворих на COVID-19.

Концерт до Дня вчителя відвідали близько 2000 чоловік, а поліція відкрила кримінальне провадження за статтею 325 частино 1 «Про порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням». Дана стаття передбачає штраф у розмірі від 17 до 51 тисячі гривень або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

У відповідь на звинувачення про організацію масового заходу під час карантину без дотримання заходів безпеки співачка Оля Полякова зауважила, що звернулася до відвідувачів концерту з проханням надягати маски. Сама ж артистка була без маски. А серед відвідувачів маски одягли лише ті, хто були біля сцени. Проте дотримуватися маскового режиму складно, коли всі співають. Крім того, судячи зі світлин, зроблених на концерті, мало хто з присутніх одягав маски.

Концерт Олі Полякової у Харкові

Концерт Олі Полякової у Харкові
На критику міністра охорони здоров’я Максима Степанова і слова правоохоронців про покарання за недотримання заходів безпеки співачка записала звернення до прихильників у сторіз в мережі Instagram. У зверненні Оля Полякова зазначила, що перебуває вдома і їй нічого не загрожує. А весь негатив у зв’язку з концертом співачка списала виключно на передвиборчу ситуацію. Вона порадила обговорювати ситуацію на її концерті виключно після того, як закриють метрополітен, оскільки, за словами виконавиці «там щодня їздить стільки людей, що я стільки за рік не зберу».

Нагадаємо, що концертами у розпал пандемії відзначилася не лише Оля Полякова, а й інша відома співачка Ірина Білик.

Схожі статті