Українці образилися на Ірину Федишин за її вчинок з власником продовольчого магазину: жадібність підвела

Ірина Федишин потрапила у немилість публіки. У чому ж справа?

Власника продуктового магазину “Смаколик” під Яремчею оштрафували на 114 тисяч гривень за те, що в його закладі незаконно звучали пісні Ірини Федишин. Соцмережі розділилися в оцінках: одні радіють, що працює закон про авторські права, інші – таврують співачку, мовляв, після такого штрафу ваші пісні ніхто не буде слухати.

Ірина Федишин потрапила у немилість

Дізнавшись про цю ситуацію, Ірина розхвилювалася і перечитала все, що пов’язано з цією справою. Виявилося, магазин оштрафували за пісню “Україна колядує”, незаконне використання якої зафіксували ще в березні. У пресі подається інформація, що власника покарали за те, що “крутив” саме пісні Федишин. Але справа не в цьому, а в тому, що власник магазину не мав ліцензії на право транслювання будь-якої музики в своєму закладі.

Ірина Федишин
Ірина Федишин

“Всі мої авторські права належать компанії “Best music”, і коли я почала у них цікавитися ситуацією, мені пояснили, що таких судових справ по Україні вже дуже багато. І незрозуміло, чому акцентують увагу тільки на ділі, яке пов’язане з моїм ім’ям. Звичайно, і мене вразила сума позову – 114 тисяч гривень. Такі гроші! Магазин невеликий, скільки треба працювати, щоб це виплатити? По-людськи мені шкода власника. Але, як мені передали, цю людину не раз попереджали, що порушує закон. А він вперто ігнорував зауваження. Йому пропонували придбати ліцензію на використання музики – він відмовився”, — прокоментувала Ірина.

За словами співачки, їй прикро, що люди зараз в соцмережах коментують: “так що нам тепер – не слухати пісні Ірини Федишин?”

Молода виконавиця Ірина Федишин скопіювала образ Тіни Кароль
Ірина Федишин

“Якби він мені написав, думаю, чисто по-людськи, ми постаралися б йому допомогти, чим змогли б. Але, як мені пояснили, він в цій ситуації тягнув до останнього, ігнорував всі претензії. “Доброзичливці” йому радили: не беріть трубку, все вщухне сама собою. І все дійшло до того, що суд “вліпив” ось такий штраф”, — додала зірка.

Схожі статті