“Разом з ним не стало і мене”: Ада Роговцева втратила єдиного сина та вчилася жити заново після трагедії

Ада Роговцева вважається однією з культових українських акторок. Вона стояла у витоків вітчизняного кінематографу, тож до її персони завжди було прикуто багато уваги. Цікавила прихильників не лише робота Роговцевої, а й її особисте життя. І разом з улюбленою акторкою тисячі глядачів переживали смерть її єдиного сина.

Акторка Ада Роговцева змогла побудувати не лише яскраву та успішну кар’єру, а й міцне сімейне життя. У неї був один шлюб з актором Костянтином Степанковим, з яким артистка познайомилася ще в студентські роки. Розлучити подружжя змогла лише смерть – чоловік пішов із життя на 77 році у 2004-му. Для Роговцевої втрата коханої людини була великим ударом, від якого вона не могла оговтатися довгі роки.

Ада Миколаївна подарувала чоловіку двох дітей – сина Костянтина та молодшу доньку Катерину. Обоє подарували матері онуків, а разом із тим і щастя, яке панувало в домі. Однак один трагічний день назавжди перевернув життя видатної артистки.

Ада Роговцева з чоловіком та дітьми
Ада Роговцева з чоловіком та дітьми

Син Роговцевої пішов по стопам зірковий батьків та підкорював професію актора та режисера. Але у 1986 році він брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Це вплинуло на здоров’я чоловіка, і останні роки життя він боровся з тяжкою формою онкології, від якої Костянтин скінчався на 50-му році життя в 2012-му.

Ця трагедія вплинула на Аду Роговцеву, вона почала абсолютно інакше ставитися до життя. Акторка зізнавалася, що вона довго відходила від втрати коханого чоловіка, а після смерті сина, напевно, вже ніколи не зможе видихнути.

“Після смерті сина мене не стало”, – говорила артистка.

Син і чоловік Ади Роговцевої
Син і чоловік Ади Роговцевої

На честь пам’яті про сина Роговцева випустила книжку мемуарів “Свідоцтво про життя”, над якою жінка працювала більше десяти років. Таку назву заслужена артистка обрала через фразу, яку колись їй сказав Костянтин: “Ось є свідоцтво про народження, є свідоцтво про смерть. Але чомусь не буває свідоцтва про життя”. Тепер воно буде, запевнила Ада.

Схожі статті