Померли дуже рано: актори фільму “Гаррі Поттер”, яких вже немає серед живих, а також причини їх смерті

Серія романів про пригоди юного чарівника Гаррі Поттера і його друзів була успішно екранізована та завоювала любов мільйонів глядачів з усього світу. Декого з виконавців головних ролей, які встигли стати для фанатів рідними, вже немає серед живих. Згадаємо разом померлих акторів фільмів про "Гаррі Поттера".

Перша частина саги про світ чародійства вийшла на екрани у далекому 2001 році. З того часу обірвалися життя деяких улюблених глядачами акторів.

Річард Гарріс – Альбус Дамблдор

Померлі актори з Гаррі Поттеру
Померлі актори з Гаррі Поттера

Річард втілив образ першого директора Хогвартсу Альбуса Дамблдора. У серпні 2002-го Гаррісу діагностували онкологічне захворювання лімфатичної системи, а вже у жовтні він помер на 73-му році життя. На знімальному майданчику його замінив Майкл Гембон.

Алан Рікман – Северус Снейп

Померлі актори з Гаррі Поттера
Померлі актори з Гаррі Поттера

Один з головних персонажів історії про Гаррі Поттера. Його роль приголомшливо виконав Алан Рікман – лауреат найпрестижніших кінопремій “Еммі”, “Золотий глобус” і не тільки. Життя актора обірвалося за 5 тижнів до 70-річчя від раку підшлункової залози.

Роберт Нокс – Маркус Белбі

Померлі актори з Гаррі Поттера
Померлі актори з Гаррі Поттера

Роберт приєднався до акторського складу Гаррі Поттера в шостому фільмі “Принц-напівкровка”. В наступній частині роль Маркуса Белбі мала розширитися, проте збутися цьому не судилося – 18-річний Нокс загинув під час бійки в барі.

Елізабет Спріггс – Повна Дама

Померлі актори з Гаррі Поттера
Померлі актори з Гаррі Поттера

Картина з Повною Дамною охороняла вхід у кімнату студентів факультету Гріффіндор. Акторка померла у 79 років.

Джон Херт – містер Оллівандер

Померлі актори з Гаррі Поттера
Померлі актори з Гаррі Поттера

Оллівандер у виконанні Джона Херта був майстром і продавцем чарівних паличок. Артист пішов на той світ через три дні після 77-річчя, а за два роки до цього лікарі виявили у нього ранню стадію раку підшлункової залози, який він, як повідомлялося, успішно поборов.

Річард Гріффітс – Вернон Дурсль

Померлі актори з Гаррі Поттера
Померлі актори з Гаррі Поттера

Дядько Вернон – далеко не найулюбленіший персонаж поттеріани, але він є невід’ємною частиною становлення Гаррі. Блискуче зіграти роль голови сімейства Дурслів вдалося Річарду Гріффітсу, який помер у 65 через ускладнення після операції на серці.

Схожі статті

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.

Була схожа на Меріл Стріп, а стала копією Мерилін Монро: Ольга Фреймут вразила змінами у зовнішності

Знаменита українська телеведуча Ольга Фреймут опублікувала нові знімки та вразила мережу своїми змінами у зовнішності. Усі деталі в нашій статті.

Нікіта Добринін відсвяткував день народження з сином й поділився планами на Новий рік: “Нічого грандіозного”

Шоумен Нікіта Добринін розповів про свої плани на зимові свята. Чоловік не хоче відмічати Новий 2024 рік пишно та пафосно. А свій день народження він провів з сином.