Фільми про українських військових, які змінять ваше уявлення про війну

У світлі останніх подій фільми про війну останнім часом стали особливо популярними.

14 жовтня Україна відзначає одразу кілька свят, серед них і День захисника України. У зв’язку з цим пропонуємо переглянути фільми, присвячені боротьбі нашої країни за незалежність.

Перший фільм, який варто переглянути називається “Черкаси”. Він заснований на реальних подіях і розповідає про початок окупації Криму у 2014 році. У той час у проводяться військові навчання і всі українські кораблі розташовуються в бухті озера Донузлав. Тоді на Кримський півострів приходять “зелені чоловічки” і всі кораблі здалися російському флоту. Лише командування корабля “Черкаси” вирішило протистояти окупантам.

Військовим консультантом фільму був командир корабля “Черкаси” Юрій Федаш, якого ц стрічці зіграв учасник АТО Роман Семисал. Саме Юрій Федиш наполіг на включенні у фільм сцени допомоги кримських татар українським військовим.

У стрічці була лише одна заміна – замість військового судна у кінокартині знявся буксир “Корець”, оскільки на момент зйомок корабель був захоплений російськими військами. Частина екіпажу буксира брала участь у зйомках масових сцен. Також у фільмі знялися 3 членів екіпажу “Черкас”.

Кадр з кінокартини "Черкаси"
Кадр з кінокартини “Черкаси”

Наступний фільм для перегляду “Іловайськ 2014. Батальйон “Донбас”, більше відомий як “Іловайськ”. Цей фільм, як і попередній, знятий на основі реальних подій і за участю реальних людей. В основі сценарію картини, який написав Михайло Бриних, лежать історії ветеранів-добровольців. Роль командира штурмової групи Бішута виконав сам Тарас Констанчук (до речі, це його позивний), а до знімальної групи входили як професійні актори, так і учасники подій 2014 року. Щоб передати атмосферу максимально правдиво, ветерани самі навчали колег користуватися зброєю і розповідали як з нею правильно поводитися.

Кадр з кінофільму "Іловайськ 2014"
Кадр з кінофільму “Іловайськ 2014”

Останній фільм у огляді – неполіткоректна комедія “Наші котики”. Події стрічки відбуваються у тому ж 2014 році на початку українсько-російської війни. У центрі картини історія трьох бійців АТО актора, інженера, футбольного тренера, продавця квітів і журналістки, яка приєднується до четвірки чоловіків. Вони нічого не знають про військову справу, не орієнтуються на місцевості, не завжди розуміють вказівки командування і постійно потрапляють у різні кумедні історії. Але саме така поведінка призводить до того, що вони зривають добре сплановану операцію ворога.

Це лише частина фільмів на військову тематику, але всі вони основані на реальних подіях, а у зйомках брали участь реальні бійці АТО.

Схожі статті

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.

Була схожа на Меріл Стріп, а стала копією Мерилін Монро: Ольга Фреймут вразила змінами у зовнішності

Знаменита українська телеведуча Ольга Фреймут опублікувала нові знімки та вразила мережу своїми змінами у зовнішності. Усі деталі в нашій статті.

Нікіта Добринін відсвяткував день народження з сином й поділився планами на Новий рік: “Нічого грандіозного”

Шоумен Нікіта Добринін розповів про свої плани на зимові свята. Чоловік не хоче відмічати Новий 2024 рік пишно та пафосно. А свій день народження він провів з сином.