Авторка “Гаррі Поттера” Джоан Роулінг пожертвувала мільйон фунтів для українських дітей: з нами поряд увесь світ

Найвідоміша дитяча письменниця світу та авторка книг про "Гаррі Поттера" Джоан Роулінг долучилася до підтримки Україні під час військових дій.

Увесь світ сьогодні долучається до підтримки українців у часи російської агресії на нашій території. Голлівудські зірки: актори, телеведучі та артисти – не просто висловлюють слова підтримки та розповсюджують правдиву інформацію своїм фанатам і прихильникам, багато-хто збирає кошти або передає власні гроші для ЗСУ або населення, яке постраждало від воєнних дій.

Зокрема, акторка Міла Куніс, яка має українське коріння, пожертвувала три мільйони доларів, а її колега по цеху Леонардо Ді Капріо, бабуся якого також народилася на Одещині, перечислив для українців ще десять мільйонів доларів.

Леонардо Ді Капріо пожертвував 10 мільйонів доларів для армії України
Леонардо Ді Капріо пожертвував 10 мільйонів доларів для армії України

Не залишилася осторонь і авторка найвідомішої дитячої серії книг про магічний світ Гаррі Поттера Джоан Роулінг. Англійська письменниця завжди наголошувала на тому, що добро завжди переможе зло, саме про цей сенс вона вклала й у свої романи. Роулінг разом зі своєю благодійною організацією Lumos зібрала для українських дітей, які постраждали від війни 1 мільйон фунтів – це приблизно 1,3 мільйони доларів. Окрім того, Джоан пообіцяла подвоїти цю суму за рахунок власних коштів.

“Я особисто збільшу пожертви на цей збір, до 1 мільйона фунтів стерлінгів. Дуже дякую всім, хто вже пожертвував, ви даєте можливість Lumos виконувати важливу роботу для найбільш вразливих дітей в Україні”, – розповіла Роулінг.

Джоан Роулінг пожертвувала мільйон фунтів для українських дітей
Джоан Роулінг пожертвувала мільйон фунтів для українських дітей

Прихильники світу Гаррі Поттера по усьому світу висловлюють подяку Роулінг за її позицію та підтримку, особливо в Україні. Актори, які знімалися у серії фільмів про Гаррі Поттера також активно висловлюють підтримку українському народові в соціальних мережах.

Схожі статті