Лорак, Лобода, Повалій, Кіркоров та Басков можуть лишитися почесних звань і нагород в Україні: влада у роздумах

Непрості часи настали для України: навіть артисти, які раніше не озвучували своєї політичної позиції, виступили категорично проти війни, яку розпочала рф.

Вперше питання про співпрацю з рф у креативній індустрії постало ще у 2014 році, коли окупували наш Донбас та Крим. Втім, багато артистів зайняло позицію нейтралітету, а дехто взагалі вирушив у Москву заробляти на тамтешній аудиторії.

Такі артистки, як Світлана Лобода, Ані Лорак прижилися і до минулого року ні ногою не ступали на українській сцені. Нині ж артистки мають велику перспективу втратити нагороди та звання, отримані за роки роботи в Україні. До їх компанії приєднаються і інші зірки-колаборанти, такі, як Філіп Кіркоров, Микола Басков, Володимир Бортко, Ігор Крутий і Таїсія Повалій.

Комітет гуманітарної та інформаційної політики звернувся до Зеленського з проханням позбавити відповідних зірок почесних звань такі, як “народний артист України” та “заслужений артист України”.

Лорак, Лобода, Повалій, Кіркоров та Басков можуть лишитися почесних звань і нагород в Україні

Прокоментували це так:

“У часи, коли справжні митці України роблять все можливе, щоб підтримати нашу державу (займаються волонтерством, багато артистів навіть вступили до лав ЗСУ), дехто продовжує продавати гідність за криваві рублі, заперечує чи замовчує війну та підтримує агресію проти України”

Нагадаємо, що від початку війни Ані Лорак прибрала всі сторінку в Інстаграмі, а Микола Басков взагалі почав активно підтримувати дії рф на території України. Цікаво, що активно засуджує і публікує кадри з війни мама Світлани Лободи, яка мешкала в Ірпені.

Нині напрямок Буча-Гостомель-Ірпінь лишається одним з найбільш небезпечних.

Схожі статті