47-річна Ірма Вітовська не збирається покидати Україну та активно волонтерить щодня: “Тримаю удар разом з народом”

Акторка Ірма Вітовська зараз знаходиться на заході України. Вона активно допомагає своїм співвітчизникам та щодня займається волонтерством, до чого закликає й інших.

24 лютого популярна акторка кіно та театру Ірма Вітовська змінила сцену та знімальні майданчики на щоденну волонтерську діяльність.

Акторка вже декілька тижнів проживає на заході України. Вона довго не наважувалася покинути рідний дім у столиці, однак все ж зважилася на цей непростий для себе крок заради 11-річного сина Ореста.

“Ми думали, що відвеземо сина і повернемося. Я хочу бути в Києві, до сих пір. Але мама в мені перемогла, я не можу його лишити, я буду неспокійна”.

Ірма Вітовська, стала волонтером
Ірма Вітовська, стала волонтером

Проте і на Заході України Ірма Вітовська не сидить без діла. Вона займається багатьма корисними справами: волонерстовм за підтримки різних фондів, влаштуванням українців за кордон на тимчасовий прихисток, забезпеченням військових ліками та предметами першої необхідності тощо. Також Ірма не забуває і за своє акторське покликання, хоча зізнається, що наразі її професія відійшла на другий план. Бо всі моральні та фізичні сили йдуть на допомогу людям. Та все ж як діячка культури Ірма Вітовська займається наступним:

“Ми робимо різні онлайн-включення, вистави з зарубіжними і українськими акторами, щоб постійно привертати до України увагу. Також ми працюємо над тим, щоб російська кіноіндустрія теж несла відповідальність і підпадала під санкції”, – розповідає Ірма.

Ірма Вітовська каже, що вражена тим, як війна об’єднала український народ. А також акторка зізнається, що їй дуже приємно, наскільки український шоу-бізнес згуртувався та висловив свою чітку позицію щодо цієї жахливої війни. Вітовська зауважує:

“Я не розчарувалася ні в кому зі своїх знайомих, я навпаки вражена тими людьми, які лояльно до початку війни сприймали спільний ринок з росією, але тепер абсолютно обрізали цю пуповину. Я щиро вдячна, краще пізно, ніж ніколи. Я насправді вражена нашим шоу-бізнесом, який зміг знайти в собі сміливість і заявити абсолютно чітку свою позицію”.

Актриса Ірма Вітовська
Актриса Ірма Вітовська

Акторка зізналася, що 24 лютого раптово вдерлося у її життя і зруйнувала безліч планів. В акторській кар’єрі Ірми Вітовської до 24 лютого був неабиякий злет: на найближчий час планувалося аж 5 кінопрем’єр за її участю! Вона також відзначила, що, якщо ситуація затягнеться, вона готова їхати з концертами на передову.

Схожі статті