Переможець “МастерШеф” Павло Серветник втік з окупованого Херсону та розповів, де зараз знаходиться: “Голий-босий”

Переможець 1 сезону "МастерШеф. Професіонали" та учасник "МастерШеф. Битва сезонів" Павло Серветник розповів, як тікав з окупованого Херсону.

24 лютого російські війська вторглися на територію України, винищуючи на своєму шляху все — мирне населення, житлові квартали, лікарні, пологові будинки. При цьому дух українців незламний — кожен робить все від себе можливе, аби бути корисним Батьківщині та землякам.

Так, зірка кулінарного шоу “МастерШеф” Павло Серветник з самого початку на Херсонщині забезпечував хлібом місцеве населення, безперервно займаючись випічкою на кухні власного закладу. Ба більше, він продовжував це робити не дивлячись на щоденне загострення ситуації та наростаючу небезпеку.

Втім, на початку травня кулінар повідомив, що виїхав з тимчасово окупованої території за кордон.

Павло Серветник розповів, як тікав з окупованого Херсону

У своєму Інстаграмі Серветник поділився подробицями виїзду з Херсонщини, яку наразі контролюють росіяни:

“Виїхати з Херсона в Грузію можна. Тільки проблема в тому, що зв’язку немає… Замкнене коло. В дорозі приблизно 40-48 годин. Хоча можна приїхати о 6:30 на залізничний вокзал і забронювати поїздку на наступний день. Загалом поїздка з людини коштує 9000 грн. Пропускають всіх! Дівчат, дітей і чоловіків 40+ випускають без проблем. Хлопці молодше проходять допити і так далі… Татуювання дивляться, можуть через них затримати на 4 години, але автобус чекає всіх”.

Павло Серветник розповів, як тікав з окупованого Херсону

Павло подякував Грузії за те, як тепло приймають біженців та співчувають українському горю, а також додав, що при виїзді з окупованих територій необхідно чистити телефони:

“Інстаграм чистіть, архіви. Якщо наважитесь їхати, поставтеся дуже серйозно до чистки телефону. Номери телефонів СБУ, військових, поліцейських видаляйте, телеграм чистіть, історію в телеграмі також. Якщо побачать слово орк, можуть побити дубинкою. З приводу документів — відморозки сами не розуміють, як пропускати. Декого пропускають по паспортах громадянських, декого по закордонним. Без закордонного паспорта далі Грузії не поїдете. У мене печатку поставили в закордонному про в’їзд і виїзд… Дружині тільки про виїзд. P.S. Боже, яке конч*не”.

Павло Серветник розповів, як тікав з окупованого Херсону
Павло Серветник розповів, як тікав з окупованого Херсону

Зараз Серветник разом з дружиною знаходиться в Іспанії:

“Я приїхав сюди як всі — голий-босий. На 90% питань в дірект відповідь одна — не знаю… А взагалі, тут гарно. Довелося все закрити… Страх незвіданості не покидає… Вирішив ризикувати, так як не було сил залишалися. Як кажуть, хто не ризикує, той не п’є”.

Павло Серветник розповів, як тікав з окупованого Херсону

Схожі статті