Джамала показала синів у день вшанування пам’яті кримсько-татарського народу: діти, які пишаються своїми коренями

Українська співачка Джамала вшанувала пам'ять кримсько-татарського народу, а також показала фото двох синів, які зараз далеко від зіркової мами.

Джамала завжди пишалася своїми кримсько-татарськими коренями. Історію свого народу вона змогла прославити на увесь свій у 2016 році на конкурсі “Євробачення”. Тоді артистка виборола перемогу з композицією “1944”, у якій оспівувала депортацію татар з Криму. Окрім того, щороку 18 травня вона вшановувала пам’ять пращурів, яких примусово вивезли з Батьківщини.

2022 рік не став виключенням. Однак через повномасштабну війну, яку в Україні у лютому розв’язала росія, виконавця незмогла виконати свій щорічний обряд – покласти квіти біля пам’ятника кримсько-татарських жертв:

“Ми з родиною щороку вшановували пам’ять жертв депортації у Криму. Коли анексували Крим, я приїздила покласти квіти біля пам’ятника у Херсоні. Цього року росія окупувала й Херсон. Там зараз катують і вбивають тих, хто не згоден з режимом”, – написала артистка у своєму особистому блозі.

Батько Джамали також був кримським татарином, родину якого депортували до Киргистану, там же народилася і сама співачка. Однак ще в дитинстві разом із батьками вона переїхала до селища неподалік Алушти – на свою історичну Батьківщину.

Чоловік виконавиці Сеїт-Бекір Сулейманов також кримський татарин, з ним вона познайомилася декілька років тому. Йому артистка подарувала двох синів – Еміра та Селім-Гірая. В день пам’яті свого народу Джамала показала своїх малюків, які зараз проживають у Туреччині разом з її рідною сестрою.

Як виглядають сини Джамали
Як виглядають сини Джамали

Нагадаємо, що зараз Джамала дає концерти у різних країнах Європи, гроші з яких передає на потреби української армії. На даний момент артистка зібрала вже понад 90 мільйонів євро.

Схожі статті