Стало відомо, що для Євробачення 2023 журі обиратиметься простими українцями: після низки ганебних скандалів

Агенство "Суспільне" повідомило, що наступного року українці самостійно обиратимуть членів журі, які представлятимуть Україну на міжнародному конкурсі Євробачення.

Минулого року на тлі оцінювання українського журі на Євробаченні 2021 розгорівся скандал. Українці були дуже незадоволені тим, що судді віддали нуль балів представникам Латвії, які за думкою аудиторії виступали на рівні. Тоді за всіх колег віддувався Олександр Пономарьов, який заявляв, що учасники погано проявили себе, як артисти.

Стало відомо, що для Євробачення 2023 журі обиратиметься простими українцями

Цього року все стало набагато гірше. На цей раз мішенню для глядачів стала Ірина Федишин. Уся проблема в тому, що українські журі віддали нуль польському учаснику, з чим українці категорично не згодні, адже віддали йому 12 балів. У цьому питанні немаленьку роль грає політика: аудиторія дуже вдячна Польщі за її неймовірну підтримку і вважає несправедливим, що виконавцю не дали жодного балу.

На офіційній сторінці Суспільного піднявся такий ґвалт, що до цькування Ірини Федишин, Вадима Лисиці та інших судів приєдналися навіть ті ж поляки. Українці ж вимагають, щоб журі публічно вибачилися перед Польщею.

Стало відомо, що для Євробачення 2023 журі обиратиметься простими українцями

Агенство “Суспільне”, яке є офіційним мовником Євробачення зробило заяву. У зв’язку з низкою скандалів українці самостійно обиратимуть представників України.

Кандидатуру можна запропонувати, а потом проголосувати на сайті. Про це стало відомо завдяки публікації на офіційній сторінці мовника. Чи вийде з цього щось, що задовольнить глядача, ми зможемо оцінити наступного року. Але варто відмітити, поки що у цьому питанні лідує Андрій Данилко.

Схожі статті