Українські зірки, які народились в росіі: Тіна Кароль, Іван Дорн, Злата Огнєвіч, Олександр Еллерт та інші

Серед зірок, які здобули популярність на українській сцені є такі, що більше не повернуться на Батьківщину, адже за іронією долі вони народились у росії. Серед знаменитостей російського походження: Іван Дорн, Тіна Кароль, Злата Огнєвіч та інші.

Знаменитості, що попри своє походження здобули славу, а також і громадянство в Україні.

Іван Дорн

Співак, продюсер, засновник відомого музичного лейблу Masterskaya та екс-учасник відомого українського дуету “Пара нормальних” Іван Дорн народився 1988 року у Челябінську. У дворічному віці він разом із сім’єю через роботу батька на Чорнобильській АЕС переїхав до маленького українського міста на Київщині — Славутич. Там він одружився на своїй однокласниці, розпочав творчий шлях та осів в Україні надовго.
Після подій 2014 року Дорн продовжив виступати в росії та висловлював ідеї братніх народів, але з початком повномасштабної війни змінив позицію на проукраїнську.

Іван Дорн

Тіна Кароль

Українська співачка Тіна Кароль насправді народилась у російському місті Оротукан Магаданської області у 1985 році. Її справжнє ім’я Ліберман Тетяна Григорівна. Батьки Кароль родом з України: тато з Вашківці Чернівецької області, а мама з Івано-Франківська. У семирічному віці разом з батьками та братом переїхала на Івано-Франківщину, де народилась її мати. Отримала звання Народної артистки України та представляла нашу країну на “Євробаченні” у 2006 році.

Тіна Кароль

Злата Огнєвіч

Справжнє ім’я української виконавиці — Інна Бордюг. Родом вона з Мурманську, де народилась у 1986 році, але встигла пожити у тодішньому Ленінграді та Мінську. У п’ятирічному віці разом із батьками переїхала до Криму, а у вісімнадцятирічному році вступила до Київського Інституту музики ім. Р. Глієра. Співачка у 2013 році представляла Україну на “Євробаченні”. Майже всі пісні в її репертуарі україномовні, а сама дівчина різко засудила дії росії ще в 2014 році після анексії Криму.

З
Злата Огнєвіч

Юлія Юріна

Юлія Юріна — екс-учасниця дуету YUKO, яка зараз розпочала сольну кар’єру під сценічним псевдонімом ЮЮ, виконує пісні у стилі української фолктроніки. Дівчина народилась на Кубані, в Анапі, але в 2012 році переїхала до Києва. Юлія досі росіянка, але хоче відмовитись від громадянства та отримати українське:

“Я не вважаю себе росіянкою, бо 10 років живу в Україні, тут мій гурт, тут мій чоловік, все моє життя.”

Юлія Юріна

Олександр Еллерт

Сценарист та наречений для “Холостячки” народився в селищі Жигалово, що в росії, адже його батько був військовим і родина змушена була часто переїжджати. Згодом вони повернулися до рідного для сім’ї Харцизька, який Еллерт вважає своєю Батьківщиною — там він і виріс. Навчався у Донецькому національному університеті, а після подій 2014 року покинув Схід України, переїхавши до Харкова, згодом до Києва, де мешкає нині.

А
Олександр Еллерт

Схожі статті