Олег Винник є найбільш високооплачуваним українським артистом: Forbes дослідив історію успіху зірки

Популярний співак Олег Винник вважається найдорожчим українським артистом, його ціна за участь в рекламній кампанії стартує від $100 тис.

Олег Винник – не лише мегапопулярний, але й гарно заробляє на своєму талантові. Артист є найбільш високооплачуваним серед українських зірок шоу-бізнесу.

Минулого року Винник заробив на своїх концертах приблизно $ 5,6−7 млн. Цього року через пандемію коронавірусу прибутки артиста були скромнішими, однак він все-таки влаштував великий онлайн-концерт в Києві на НСК Олімпійський, на який глядачі купили 79 тисяч  квитків. Тож у номері Forbes Україна за листопад вийшла стаття про доходи кумира мільйонів Олега Винника і вдалий маркетинг його команди, повідомляє Liga.net.

Видання порахувало, що в 2019 році Винник виступив на 50 власних концертах, які відвідали 200 тисяч його шанувальників. В середньому один квиток коштував приблизно $ 28−35. За підрахунками журналу, заробіток співака за минулий рік міг скласти $5,6−7 млн.

Цього року  Винникові довелося важче через пандемію. Однак він все-таки провів концерт на НСК Олімпійський, який за $ 7−20 можна було подивитися в режимі онлайн.

Олег Винник
Олег Винник

Олег Винник заробляє також і на рекламі, але тільки дорогій. Так, ціна за участь в рекламній кампанії стартує від $100 тис. 45-хвилинний виступ Винника на корпоративі буде коштувати шанувальникам $50 тис.

Як зазначає видання, стати популярним артистом Олегу Виннику допоміг його друг Олександр Горбенко, з яким співак познайомився ще в 2006 році. Горбенко і розповів виданню, як допоміг здобути славу і визнання перспективному, але тоді ще невідомому артистові.

Перших слухачів своїх пісень Винник намагався залучити за допомогою російської соціальної мережі Мій Мир. Ротацію на радіо молода зірка не міг собі дозволити.

Продюсер шукав в інтернеті людей з тим же прізвищем, що й в співака і пропонував їм послухати пісні Винника. Коли кількість френдів в акаунті артиста перейшла за 5000, «спрацював принцип сарафанного радіо».

Спочатку Винник давав концерти по невеликих містах. Як зізнався Горбенко, ці виступи тоді були не прибутковими. Перший гастрольний тур артиста по українських містечках пройшов у кінці 2013 року.

Олег Винник
Олег Винник

Всього під час туру Винник відпрацював 100 концертів, закінчивши його виступом в столиці. Вже навесні 2015 року Винник дав великий концерт в Палаці Спорту в Києві, на якому, незважаючи на повний зал, однак заробити артистові не вдалося.

Після першого концерту протягом року Винник виступив ще на двох концертах. Тоді він вже став знаменитістю.

Винник та його продюсер підходять до творчості серйозно і практично, вони вивчають запити аудиторії за допомогою соціологів. За словами Горбенка, їх цікавлять ті ж самі речі, що і політиків — симпатії і точки росту.

Схожі статті