Усі перші леді України: чим запам’яталися Олена Зеленська, Марина Порошенко, Людмила Янукович та інші

Перші леді України – кардинально різні та по-різному запам'яталися українцям та українкам своєю діяльністю, зовнішнім виглядом та манерами.

Перших леді країни зазвичай прийнято називати найвпливовішими жінками держави. В Україні наразі теж ніби працює така тенденція. Жінки президентів нашої держави були кардинально різними: вони різнилися своєю діяльністю, віком, зовнішнім виглядом, дипломатичними здібностями та простими манерами. Чим пам’ятають шістьох перших жінок країни люди – далі в матеріалі.

Антоніна Кравчук

Як би то не звучало, але саме Антоніна Кравчук була найпершою першою леді України. Вона – дружина першого президента незалежної держави Леоніда Кравчука. Антоніна ніколи не світилася на публіці. Вона радше дотримувалася радянських традицій та була тихою і смиренною. Жінка була доцентом у Київському університеті. Саме там вона познайомилася з чоловіком. Антоніна не давала інтерв’ю і не ходила на світські зустрічі.

Антоніна Кравчук
Антоніна Кравчук

Людмила Кучма

Друга перша леді України – це дружина Леоніда Кучми Людмила. Вона – повна протилежність своїй попередниці. Людмила була досить публічною. Сама вона родом із росії, говорила постійно російською. Жінка славна вишуканим смаком та манерами. Людмила займалася благодійністю, має орден Княгині Ольги.

Людмила Кучма
Людмила Кучма

Катерина Ющенко

Дружина Віктора Ющенка Катерина сама родом із Чикаго. По завершенню навчання у Штатах жінка поїхала до Києва – столиці країни, якою вона сильно цікавалися завжди. У Києві Катерина працювала в американській компанії, тоді познайомилась із Віктором. Чоловік мав двох дітей і був одруженим, проте все одно пара одружилася через п’ять років. Основною метою Катерини Ющенки було будівництво лікарні для дітей, проте мрія третьої першої так і не стала реальністю.

Катерина Ющенко
Катерина Ющенко

Людмила Янукович

Віктора Януковича важко назвати президентом, а його дружину ще важче назвати першою леді. Людмила виросла в Єнакієво, на заводі познайомилась із Віктором. Жінку часто критикували журналісти. Єдине що доброго: Людмила займалася благодійністю, до речі, ще задовго до того, як стала першою леді.

Людмила Янукович
Людмила Янукович

Марина Порошенко

Марина Порошенко – п’ята перша леді України. Жінка має блискавичну освіту, вона – кандидатка медичних наук, лікарка. Марина вдягалася стримано та стильно. Жінка Петра Порошенка виступала за здоровий спосіб життя нації.

Марина Порошенко
Марина Порошенко

Олена Зеленська

Олена Зеленська шоста за порядком, проте, певно, перша за чесністю. Жінка стала першою леді у 2019, а зараз, в умовах війни, активно кричить світові про страшну війну. Раніше вона не була публічною. Вона активно допомогала чоловіку з кар’єрою шоумена, придумуючи для нього цікаві образи. Тепер вона робить найголовніше: постійно висвітлює події війни серед світової спільноти, заснувала власну Фундацію для домоги постраждалим від війни. До війни продовжувала ініціативу своєї попередниці та опікувалась темою інклюзивності освіти.

Олена Зеленська
Олена Зеленська

Схожі статті

У родині Віктора Павліка поповнення – крихітне малятко ощасливило сімʼю: “У неї є ми, а вона є у нас”

Дочка знаменитого українського виконавця Віктора Павліка Христина повідомила про те, що в її родині сталося невеличке поповнення, яке її ощасливило.

Екс-учасниця Віа-Гри Надя Мейхер забула про фотошоп на одному фото: всі побачили, що широкі не тільки стегна

Знаменита українська співачка Надія Мейхер вразила мережу новими фотографіями, на яких засвітила широкі плечі. Що відбувається? Детальніше в матеріалі.

“Здавалося, що ми хочемо створити сім’ю”: Влад Міцкевич знову заговорив про роман з Олею Поляковою

Знаменитий український кухар Влад Міцкевич доповнив свої зізнання на рахунок роману з Олею Поляковою і розповів, що відбувалося між ним та співачкою.

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".