Померла Ніна Іванова — зірка фільму «Весна на Зарічній вулиці»

У віці 86 років померла Ніна Іванова — відома радянська кіноактриса, яка зіграла головну роль у фільмі «Весна на Зарічній вулиці».

Цю сумну новину повідомили в Союзі кінематографістів Росії. Зірка пішла з життя 1 грудня. Точна причина смерті не повідомляється, однак наголошується, що Ніна Георгіївна довгий час хворіла.

Колеги дуже тепло відзиваються про покійну артистку, бо для них вона була чарівною, інтелігентною та надзвичайно талановитою жінкою. В пам’яті багатьох з нас Іванова залишиться завдяки багатьом ролям, які вона подарувала кінематографу.

Свій творчий шлях героїня нашої сьогоднішньої статті почала ще у віці 10 років. Тоді вона зіграла у картині «Жила була дівчинка». Саме цей досвід на знімальному майданчику і визначив подальшу долю майбутньої зірки.

Ніна Іванова в молодості

Найвідомішою роллю Ніни став образ випускниці педагогічного інституту Тетяни Левченко у мелодрамі «Весна на Зарічній вулиці» 1959 року випуску. Успіх фільму приніс тоді ще починаючій актрисі славу, а зйомки подарували їй кохання.

Одразу після завершення роботи над кінострічкою Іванова вийшла заміж за оператора Радомира Василевського, однак через декілька років спільного життя подружжя розійшлося.

Ніна Іванова

Оскільки Ніна Георгіївна не мала профільної акторської освіти, вона вирішила покинути цю професію та стала режисером. На її рахунку декілька випусків кіножурналу «Єралаш».

Наразі відомо, що прощання з Івановою відбудеться у п’ятницю 4 грудня.

Схожі статті