Помер Паоло Россі — італійський футболіст і володар “Золотого м’яча”

Паоло Россі помер у 64 роки від невиліковної хвороби.

Майбутня зірка футболу народився 23 вересня 1956 року у місті Прато.

З дитинства Паоло Россі захоплювався футболом і займався у кількох футбольних академіях, останньою з яких стала академія “Ювентуса”.Після цього, у 1976-1978 роках почалася кар’єра майбутнього футболіста у юнацьких збірних Італії. У молодіжних турнірах Паоло Россі провів 10 офіційних матчів та забив 5 голів.

Під час виступів у молодіжних турнірах, у 1977 році відбувся дебют футболіста в офіційних матчах у складі національній збірній Італії.

Проте у цьому клубі майбутня зірка грав не довго, провівши лише кілька матчів за Кубок Італії. Після цього його перевели до “Комо”, а ще пізніше до “Віченцу”. У складі саме цього клубу Паоло Россі отримав звання кращого бомбардира, забивши у 30 іграх 24 голи.

У 1981 році Паоло Россі повертається у рідний “Ювентус”. Тепер футболіст грав разом з легендами футболу Мішелем Платіні та Збігневом Бонеком, яким допоміг вибороти для футбольного клубу титул Чемпіонів Італії і здобути ряд інших нагород.

Паоло Россі з "Золотим м'ячем". 1982 рік
Паоло Россі з “Золотим м’ячем”. 1982 рік

Відзначений Паоло Россі був не лише нагородою “Золотий м’яч”, а й ще однією важливою відзнакою “Золотою бутсою” як найкращий бомбардир. Обидві ці нагороди футболіст отримав у 1982 році після переможного для Італії Чемпіонату світу.

Згодом почав грати за футбольні клуби “Мілан” та “Верона”.

Футболіст Паоло Россі, який грав на позиції форварда, став відомим після перемоги збірної Італії на Чемпіонаті світу у 1982 році. Після цього його визнали найкращим футболістом.

За час турніру Паоло Россі забив 6 голів, чим випередив інших зірок футболу.

Того ж року Паоло россі отримав нагороду “Золотий м’яч” і був визнаний найкращим гравцем Чемпіонату світу. Також футболіст входить до списку найкращих гравців ХХ століття за версією журналу World Soccer.

Всю футбольну кар’єру, яка тривала 10 років і за яку він провів 48 матчів і забив 48 голів, Паоло Россі провів в Італії.

Схожі статті