Слідами Алли Мазур: харків’янка створила артбук про боротьбу з онко

Альона Воробйова розповіла про свої відчуття, переживання та мотиви створення артбуку про боротьбу з онко.

Цього року відома харків’янка Альона Воробйова створила артбук, у якому розповіла довгий шлях боротьби з раком.

До хвороби жінка працювала арт-директором культурного центру “ART AREA ДК” та промоутером різноманітних концертів, театральних вистав і художніх виставок.

Одним з поштовхів до написання книги стала смерть її мами від раку. Альона Воробйова розповіла, що її мама була дуже релігійною і це стало одним з факторів відмови від лікування.

Дівчина ж, навпаки, втративши під час лікування волосся, відмовилася від носіння перуки. Цим вона хотіла показати ті зміни, які відбуваються з онко-хворою людиною.

 

Альона Воробйова під час хіміотерапії
Альона Воробйова під час хіміотерапії

У книзі арт-директорка поділилася фотознімками, які зробили її друзі-фотографи. Вона зауважила, що людей заворожує наближення смерті до іншої людини. Саме це стало лейтмотивом її авторського артбуку.

При цьому сама мисткиня боїться особисто знайомитися з онко-хворими і зближатися з ними, адже знає що потім буде депресія від втрати.

Також період хвороби навчив її підпускати людей ближче. адже їй потрібна була допомога. Альона розповіла, що зараз з нею живіть її сестри, які в усьому їй допомагають і підтримують.

Альона Воробйова на презентації книги

Альона Воробйова на презентації книгиДівчина вважає, що саме любов до мистецтва стала тими ліками, які допомогли їй втриматися і не скотитися у прірву безнадії та чорноту переживань. Для неї ця книга стала своєрідним посібником для хворих. який показує все, через що проходить людина з онкологією.

Таким чином, не маючи самій якоїсь опори чи підказки чого чекати кожного наступного дня, вона хотіла дати цю підказку іншим такими самим хворим.

При цьому Альона Воробйова вирішила показати все без прикрас.

Арк-директорка вирішила зробити це для того, аби дати іншим зрозуміти чому люди, які зіткнулися з хворобою намагаються забути про цей період їхнього життя якомога швидше.

Артбук Альони Воробйової Мистецтво жити
Артбук Альони Воробйової Мистецтво жити

Багато хто критикував її за дизайн книги, але вона працювала над нею безпосередньо під час хвороби і лікування, тож вклала у неї те, що сама відчувала і переживала.

Першою публічною людиною. хто відверто заговорив про онкологію і показав шлях від діагнозу до одужання стала українська ведуча Алла Мазур. Вона щодня ділилася у мережі етапами лікування, самопочуттям і відчуттями, які приходять кожного разу нові.

І Алла Мазур, і Альона Воробйова підтримують прагнення виносити онкологію у публічність і відкрито про неї говорити. Але єдина проблема – це страх відкритості і небажання ділитися проблемами саме онкохворих.

 

Схожі статті

Екс-учасниця Віа-Гри Надя Мейхер забула про фотошоп на одному фото: всі побачили, що широкі не тільки стегна

Знаменита українська співачка Надія Мейхер вразила мережу новими фотографіями, на яких засвітила широкі плечі. Що відбувається? Детальніше в матеріалі.

“Здавалося, що ми хочемо створити сім’ю”: Влад Міцкевич знову заговорив про роман з Олею Поляковою

Знаменитий український кухар Влад Міцкевич доповнив свої зізнання на рахунок роману з Олею Поляковою і розповів, що відбувалося між ним та співачкою.

Так роблять шеф-кухарі в ресторанах: один секретний інгредієнт — і будь-яке м’ясо буде фантастичним

Хоча м'ясо саме по собі доволі ситний та приємний на смак продукт, його можна зробити ще кращим, якщо використати секретний інгредієнт. Що саме?

Знову червона помада: Тіна Кароль повернулася до колишнього образу – але виглядає вже інакше

Співачка Тіна Кароль не перестає вражати своїх шанувальників постійною зміною образів. Не встигли обговорити один, як усе кардинально змінилося.

Вікторія Сміюха з “НеАнгелів” вперше стала мамою за кордоном: про вагітність не знала навіть Слава Камінська

Після раптового зникнення, у житті другої учасниці "НеАнгели" Вікі Сміюхи відбулися значні зміни. Сама артистка мовчить, але іноді її "прориває".

Так як було вже не буде: Тіна Кароль вразила кардинальною зміною стилю – Дан Балан обділив реакцією

Співачка Тіна Кароль останнім часом радує своїх шанувальників величезною кількістю своїх фотографій, на яких з'являється в оригінальних образах.