Жива легенда української літератури: як зараз виглядає Ліна Костенко та чим займається у свої 94 роки?

Видатна українська поетеса Ліна Костенко рідко показує себе у соціальних мережах. Проте, жінка продовжує надихати прихильників своєю творчістю.

Ліна Василівна Костенко — видатна українська поетеса, письменниця та громадська діячка. Вона є однією з найвідоміших представниць покоління шістдесятників та авторкою численних поетичних збірок, романів і публіцистичних творів. Її творчість вирізняється глибокою філософською насиченістю, ліризмом і національною самосвідомістю.

У віці 94 років вона продовжує надихати прихильників, але себе показує вкрай рідко. На її сторінці в Instagram, особисті фото знайти нереально. Жінка воліє присвячувати дописи нашим захисникам та висвітлює події великої війни. Проте, на радість шанувальникам, видавництво “А-ба-ба-га-ла-ма-га” завітало до поетеси на її день народження у березні та зробило декілька знімків з легендою.

Ліна Костенко показала, як виглядає зараз
Ліна Костенко показала, як виглядає зараз

Вони не стали приховувати свої відвідини та виклали фото на сторінці у популярній соціальній мережі Х (раніше Twitter). Тоді, відомий поет Іван Малкович привітав Ліну Василівну подарувавши одну з найчарівніших квіток – орхідею. До речі, колір квітки, був обраний не випадково, він ідеально пасує до збірки письменниці “300 поезій”.

Крім того, до Костенко завітав ще один представник видання. Володимир зазначив, що не міг пропустити можливість привітати видатну авторку. Тож, чоловік вирішив особисто приїхати до Ліни Василівни, а заодно й попросити про автограф на його примірнику її збірки.

Ліна Костенко показала, як виглядає зараз
Ліна Костенко показала, як виглядає зараз

Попри поважний вік, поетеса продовжує свою активну громадську діяльність. Вона ретельно слідує за всім, що відбувається в країні та поширює інформацію на увесь світ. Її енергії можна тільки позаздрити. Сподіваємося, доля підготувала для неї ще багато мирних та щасливих років.

Схожі статті

“Отримали головні ролі”: Оля Полякова розповіла про знімання у голлівудському фільмі з 19-річною донькою

Ви вважали, що Оля Полякова та її старша донька Марія — лише чудові співачки? Вони мають значно більше талантів. Навіть здатні без кастингу отримувати головні ролі у самому Голлівуді!

Син росте справжнім серцеїдом: нащадок Тіни Кароль потрапив в об’єктиви камер — черга наречених вишикувалась

Веніаміна Огіра цілком можна назвати сином маминої подруги. Щоправда, мама також дуже непроста — сама Тіна Кароль. Чим виділяється юнак серед однолітків? Нумо розбиратися!

Забив гол, але не у ворота: 22-річна донька мільйонера Ігоря Суркіса вагітна від гравця київського “Динамо”

Київське "Динамо" — один з найуспішніших футбольних клубів України. Та навіть серед його гравців є особливий щасливчик, який отримав не лише контракт, а й кохання доньки власника клубу Ігоря Суркіса.

Фентезі-сходи і напівлисе дерево: Олександр Педан перетворив своє житло на комірку Гаррі Поттера

Олександр Педан перетворив своє житло на комірку Гаррі Поттера. Як виглядає зараз квартира телеведучого і як дійшло до цього? Деталі в нашому матеріалі.

Джамала показала, як змінилася після появи 3-го сина: до багатодітності була не готова, і це не приховати

41-річна Джамала показала, як змінилася після появи в її родині третього сина від бізнесмена Сеїт-Бекіра Сулейманова. Зірка навіть приховувати не стала, що була не готова.

“Добрий ранок, Леся”: 36-річна ведуча Нового каналу показала, як племінниця мовчки забрала у неї коштовності

Думаєте, що українські телезірки живуть у багатстві? Хіба що ті, у кого немає племінників. От у житті Лесі Нікітюк малеча працює додатковим податком на розкіш.