Дипломатичні установи вже включилися: Клопотенко розповів про свою реакцію на неповагу до українського борщу

Всі знають Євгена Клопотенка, як дуже добру та ввічливу людину. І він майже у будь-якій ситуації залишається саме таким. Виключення — неповага до українського борщу, яку Євген не терпітиме ніколи.

Борщ та Євген Клопотенко — це, як-то кажуть, ідеальний match. Серед українців популярний кулінар найбільше асоціюється саме з цією національною стравою. Неможливо применшити заслугу Євгена у просуванні популяризації української кухні. А борщ є одним з найцінніших її надбань. У кожної господині він свій, в кожному із регіонів України можна знайти унікальні рецепти. Але він завжди смачний.

Рецепт борщу у Євгена навіть закріплений на сторінці. Причому Клопотенко вважає, що цю страву варто сприймати усіма органами. Це стосується і слуху. Тому шеф зробив рецепт у популярному стилі ASRM — справжній подарунок для очей та вух.

Євген Клопотенко показав рецепт борщу в оригінальному форматі
Євген Клопотенко показав рецепт борщу в оригінальному форматі

Та, на жаль, часом борщ треба не готувати, а захищати. Наші “сусіди” часто присвоювали собі те, що історично належало й належить нам. Це стосується і науки, і культури, і кухні. Зокрема, у світі наш борщ нерідко називають російським. Навіть у дружній Канаді.

Про цю ситуацію пану Євгену написала подруга. Кулінар поділився відповідним дописом у соціальних мережах та вкотре акцентував на тому, що борщ є саме українським і що варто доносити правду не лише в мережі, але також на найвищому рівні.

Кухар Євген Клопотенко розповів про культурну цінність українського борщу
Кухар Євген Клопотенко розповів про культурну цінність українського борщу

Саме цим займається Клопотенко спільно з Мариною Соботюк — дослідницею традицій української культури. До процесу вони долучили провідних експертів та науковців, щоб детально розібратися в історії знаменитої страви.

Також пані Марина займається питаннями внесення борщу та традицій щедрого вечора до ЮНЕСКО. А детальним дослідженням української культури Соботюк займається багато років, тому завжди має що розповісти своїм підписникам у соціальних мережах.

Подруга Євгена Клопотенка та дослідниця українських традицій Марина Соботюк
Подруга Євгена Клопотенка та дослідниця українських традицій Марина Соботюк

Схожі статті

Вітвіцька та її коханий Ситайло відгуляли гучне весілля: зірка засяяла у білій сукні та з ниткою перлин

Соломія Вітвіцька відгуляла гучне весілля разом зі своїм коханим Олексієм Ситайлом та вразила неймовірним образом. Ведуча постала у білосніжні сукні та в перлинах.

Катя Осадча показала, яким виріс її середній син від Горбунова: капітан корабля із золотавою шевелюрою

Катерина Осадча вперше показала, як виглядає її середній син Іван, котрий народився від Юрія Горбунова. Хлопець успадкував гени матері. Подробиці в матеріалі.

Все більше схожа на сестру від іншої мами: Камалія показала, як змінилася її дочка-двійнятко від Захура

Найбагатша співачка України Камалія показала, як зараз виглядає її дочка двійнятко. Як так сталося, що вона схожа на іншу жінку і хто вона?

По дорозі в Монако: Олександр Усик показався на велосипеді посеред моря — транспорт дивний, але ефектний

Відомий український боксер Олександр Усик неабияк здивував мережу, коли показав велосипед, що їздить по воді. Опанувати незвичайний транспорт, чоловік зміг з першого разу.

Через нього не дала шансу відомому багатію і красеню: що відомо про немолодого чоловіка Наталії Могилевської

Наталія Могилевська багато років шукала своє щастя, і відхилила можливість бути з неймовірної краси мільйонером. Тоді стало відомо про її роман з іншим.

“Мам, не хвилюйся”: Ксенія Мішина розповіла, як почалось нове життя її сина — чи впорався Платон?

Син відомої української акторки Ксенії Мішиної, за тиждень навчання зробив те, чого остерігаються інші, адже реакція батьків може бути не такою, як у зіркової мами.