Квартира звичайної пенсіонерки: Ліна Костенко стала гордістю України, але живе у дуже скромних умовах (ФОТО)

Якою має бути квартира однієї з найвеличніших поетес та письменниць за всю українську історію? Виявляється, у Ліни Костенко вона дуже скромна, подекуди простіша, ніж у багатьох звичайних українців.

Для опису таланту класикині Ліни Костенко можна використати безліч епітетів. Але серед них точно не буде слова “буденний”. Такі люди, як Костенко, — це не звичайні митці, а ціла епоха! Так, багато українців усвідомлюють весь масштаб особистості поетеси. Але більшій кількості складно осягнути його повною мірою, аби зрозуміти, що жити одночасно з таким генієм — це щось унікальне.Та як живе сама пані Ліна? Досить скромно навіть для простих українців.

Поетеса ніколи не вважала себе вищою за інших українців. Вона, так само як простий народ, важко переживала кожен виклик, з яким стикалася Україна. Але Костенко завжди могла свої переживання передати словом так, як неспроможний ніхто інший. Такою ж мудрістю і красою відзначаються її історичні романи та любовна лірика. За своє життя Ліна Костенко пережила чимало. Але вона завжди залишалася людиною та справжньою патріоткою України.

Ліна Костенко показала скромну квартиру, в якій вона живе
Ліна Костенко показала скромну квартиру, в якій вона живе

Нещодавно пані Костенко отримала звання “Почесного громадянина Києва”. Цю нагороду поетесі вручав особисто міський голова Віталій Кличко. Для цього мер завітав до квартири, в якій проживає поетеса. Можна було помітити, що квартира у класикині доволі скромна.

Уже по меблях у квартирі можна зрозуміти, що Ліна Костенко не женеться за розкішшю. Всі шафи в кімнатах уже ненові. Але в них дуже багато книг! Очевидно, що навіть у свої 94 роки поетеса намагається підтримувати свій інтелект у тонусі. І це вона робить дуже успішно!

94-річна поетеса Ліна Костенко показала своє скромне житло
94-річна поетеса Ліна Костенко показала своє скромне житло

Про ясність та силу розуму Ліни Костенко розповідав журналіст Данило Мокрик, чий брат Радомир часто спілкується з письменницею. Він зазначає, що люди, які значно молодші за поетесу, часто не можуть продемонструвати аналогічні здібності. Тому, якщо досі не мали нагоди цього зробити, обов’язково познайомтеся з роботами Ліни Костенко, аби зрозуміти, з якою талановитою та легендарною людиною ви живете в один історичний період.

Схожі статті

Як виглядає екс-дружина Вакарчука, з якою він прожив 20 років: красуня, від якої погляду не відвести

Ляля Фонарьова віддала коханому Святославу Вакарчуку найкращі роки свого життя, а у відповідь почула те, від чого перевернувся весь її світ.

Ніжна, жіночна та вельми тендітна: як виглядала Надя Дорофєєва, коли виходила заміж за Дантеса та Кацуріна

Рік тому, Надя Дорофєєва вдруге вийшла заміж. Пропонуємо пригадати та порівняти, як зірка виглядала під вінцем з Вовою Дантесом та Мішею Кацуріним.

Об’їздив весь світ, а за дружину взяв українку: як виглядає кохана відомого мандрівника Дмитра Комарова

Об'їздивши пів світу, Дмитро Комаров зрозумів, що найкращі жінки вдома. Тому, повернувшись на Батьківщину, одружився, але не аби з ким, а з володаркою титулу "Міс Україна".

Подарунок від Огіра: як виглядає заміський будинок Тіни Кароль — шикарний сад та власне футбольне поле

Відома артистка Тіна Кароль захотіла хоча б на час відсторонитися від міської метушні, тож обрала для себе життя у просторому маєтку, який їй колись подарував Євген Огір.

Вже доросла та має власну дитину: як виглядає і чим займається єдина донька Юрія Горбунова

Зіркове подружжя Горбунова та Осадчої має двох спільних синів. Проте мало хто знає, що Юрій став батьком ще однієї дитини — доньки своєї першої дружини.

Камалія розквітла після розлучення і вся справа не в Захурі: хто змусив очі співачки світитися від щастя

Найбагатша співачка України Камалія розквітла після завершення шлюбу і вся справа не в Мохаммаді Захурі. Хто ж змусив очі артистки світитися від щастя?