Історія України на пісенному конкурсі “Євробачення”: яких результатів досягли Кароль, Сердючка і Пономарьов?

Україна бере участь у пісенному конкурсі "Євробачення" з 2013 року. Хто представляв нашу країну на міжнародній арені та яких результатів змогли досягти артисти?

2003 рік. Дебютувала Україна виступом відомого виконавця Олександра Пономарьова. У Ризі співак виконав композицію “Hasta la Vista”, яка принесла йому 14 місце.

Друга спроба у 2004 році вдалася значно краще. Руслана принесла Україні перемогу. Її пісня “Дикі Танці” підкорила зал та журі своєю неперевершеною енергетикою.

2005 рік. Перше “Євробачення”, що проходило в Україні. Нашу Батьківщину у Києві представляв гурт “Гринджоли”. Хоча їх виступ став майже найгіршим в історії (19-те місце), їх пісня стала неофіційним гімном помаранчевої революції.

У 2006 році на конкурс відправили сучасну поп-діву українського шоу-бізу. Тіна Кароль заспівала “Show me your love” посіла 7-ме місце. До речі, зараз жінка свого виступу соромиться, через надмірний гротеск у номері.

Наступний рік порадував українців 2-м місцем. Його виборов Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки. Цікаво, що пісня артиста викликала неабиякий резонанс. Російські слухачі замість “Dancing Lasha Tumbai”, почули “Russia goodbye”, після чого виконавця відмовлялися крутити в російських ефірах.

Й 2008 не був гіршим. Зрадниця Ані Лорак зуміла зайняти 2 місце на конкурсі. Вона виконувала пісню “Shady Lady”. В мережі ходять чутки, що сукня, в яку була вдягнута співачка, коштувала 200 тисяч доларів.

А ось скандально відома Світлана Лобода не змогла повторити успіх попередників. Жінка посіла 12-е місце з композицією “Be My Valentine”. До речі, того року росію представляла відома українська співачка Анастасія Приходько, яка обійшла Лободу на одну сходинку.

2010 рік. 10 місце на пісенному шоу здобула Alyosha. Вона виконувала композицію у “Sweet People”, яку обрали в останню мить, адже підготовлений трек забракували, згідно з правилами “Євробачення”.

У 2011 Ніка Ньютон в образі янгола та з піснею “Angel” здобула 4-те місце. А у 2012 Гайтана з піснею “Be my guest” посіла на 15-й сходинці.

Злата Огнєвіч у 2013 підкорила глядачів та суддів піснею “Gravity”, яка принесла їй 3-те місце. Певний час вона трималася на другому, проте в кінці поступилася Азербайджану.

Наступною у Данії Україну представила Марія Яремчук. Її пісня “Tick Tock” пробилася на 6-те місце.

2016 року Україна здобула 2-гу перемогу. Її вибороло співачка з кримськотатарським корінням Джамала. Її пісня “1944” була присвячена історії її роду та депортації татар з рідного напівостова.

Гурт О.Torvald у 2017 встановили антирекорд. Їх пісня “Time” зайняли лише 24-ту сходинку.

На “Євробаченні-2018” Україну представляв MЕLOVIN. У фіналі переможець X-Фактору зайняв 17-те місце з піснею “Under The Ladder”.

Електро-фольк гурт Go_A приніс нам 5 місце. Їх пісня “Shoom” була основана на українському фольклорі, але звучала інакше, по новому.

Після початку повномасштабного вторгнення на пісенний конкурс поїхав KALUSH ORCHESTRA. Піснею “Stefania” вони вшанували мати соліста Олега Псюка. Композиція змогла розтопити серця глядачів та гурт привід до України перемогу.

TVORCHI представляли Україну цього року. На жаль, через війну право на проведення конкурсу довелося передати Великій Британії. Там TVORCHI  з піснею “Heart of Steel” посіли 6-те місце.

Поки ще невідомо, хто поїде на міжнародний конкурс цього року. Проте, вже відомі імена претендентів. За участь борються талановиті українські виконавчі – MЕLOVIN, ayona alyona & Jerry Heil, SKYLERR та інші. Незабаром ми дізнаємося, хто з сучасних українських зірок отримає на свої плечі велику відповідальність, перед українським народом.

Схожі статті

Головний конкурент Андрія Данилка завжди біля нього тінню: мама Сердючки Білоконь показала свого чоловіка

Інна Білоконь знаходилася поруч з Андрієм Данилком протягом усього його кар'єри, яка вже дістається тридцятирічного віку. І безумовно за цей час в обидвох було багато прихильників.

“В нас була своя драматургія”: давні друзі Падалко, Таран і Сенічкін показали, якими були в “Сніданку”

Відомі українські телеведучі Марічка Падалко, Лідія Таран та Руслан Сенічкін пройшли разом дуже великий шлях, і його початок був неймовірним.

Важкий чоловічий погляд, модна стрижка і одяг люкс: як виглядає син Потапа – “За словом у кишеню не лізе”

Відомий український продюсер Потап має лише одного сина, але заради нього він готовий на все. Хлопчик одразу ж отримав велику порцію слави, тільки-но з'явився на світ.

Затьмарила красою маму: Ольга Сумська вийшла у світ із красунею-донькою і 22-річна Ганна викликала фурор

Ольга Сумська опублікувала у своїх соціальних мережах фото зі свою меншою донькою Ганною: як змінилась дівчина та чи спілкується зі старшою сестрою?

Величезний маєток, студії, басейн: як виглядає еко-будинок переможниці Євробачення-2004 Руслани Лижичко

Переможниця пісенного конкурсу Руслана Лижичко показала, як виглядає її маєток неподалік від столиці: студія звукозапису, сад, електростанції та інше.

Вічно юна: співачка LAMA повернулася і показала, як неймовірно виглядає у свої 48 років – Ротару позаздрить

Коли співачка Lama збирала повні концертні зали та приховувала глядачів біля екранів, адже мала неймовірний голос, харизму, і одразу ж запам'ятовувалася.