І “МастерШеф” не допоможе: Ольга Мартиновська не може нічого заморозити на зиму — “Світло треба економити”

Як показують конкурси "МастерШеф", для справжнього кулінара немає проблем, а є задача, з умовами якої потрібно впоратися. Саме так вирішила Ольга Мартиновська під час заготівлі продуктів на зиму.

Ольга Мартиновська – це турботлива мама, талановита кулінарка, найдобріша суддя “МастерШеф” та просто прекрасна людина. Її рецепти та книги мають великий попит. В літературі Ольга не просто ділиться своїми знаннями та неоціненним досвідом, а враховує побажання своїх читачів. Ось і під час підготовки нової книги Мартиновська поцікавилася думкою власної аудиторії.

Які часи, така й висока кухня

З періодичною відсутністю електроенергії вдома сьогодні стикається практично кожен українець. Не є винятком і знамениті судді “МастерШеф”. Чим ближче зима, тим більше такі ситуації відображатимуться на комфорті. Щоб трішки полегшити повсякденні обов’язки, одночасно з цим забезпечивши себе смаколиками, люди часто вдаються до заготовлювання різноманітних продуктів.

Оброблювання великої кількості продукту за раз зазвичай дозволяє більш раціонально використовувати інгредієнти та зменшувати витрату ресурсів. Ідеальним рішенням для створення “заготівель” на зиму є заморожування: простий і швидкий варіант. Однак при відсутності гарантії стабільного енергопостачання не можна бути впевненим, що продукти в морозильній камері раптово не зіпсуються під час блекауту.

Інший вихід пропонує Ольга: копчення, маринування, в’ялення, дегідрування та ферментування. Практично кожен з цих процесів шанувальники “МастерШеф” могли побачити на шоу. А деякі з них навіть ставали умовою конкурсів.

Учасники МастерШеф. Професіонали-2 готують дегідровані напівфабрикати. Джерело: YouTube-канал МастерШеф
Учасники МастерШеф. Професіонали-2 готують дегідровані напівфабрикати. Джерело: YouTube-канал МастерШеф

Наразі ж такий підхід до обробки продуктів може допомогти зробити “заготівлі” на зиму, які будуть не лише довго зберігатися, але й міститимуть неймовірний смак та багато користі. Саме над такою книгою наразі працює Ольга. Про співавторів Мартиновська нічого не говорить. Але, можливо, як і в “100 рецептах на кожен день” ми побачимо також ідеї від її близького друга Володимира Ярославського.

Актуально не лише на час блекаутів

Кожен з описаних процесів — від копчення до ферментування — знайомий більшості людей. Якщо ви не готували з його застосуванням, то точно вживали продукти чи страви, які були неможливими без застосування вказаних технік. Тому крім “заготівель” на зиму нова книга Ольги Мартиновської дозволить отримати цікаві ідеї для приготування страв ресторанного рівня, якими можна буде здивувати близьких чи навіть суддів легендарного кулінарного шоу!

Схожі статті

“Ми не заперечуємо”: рідний брат Марії Яремчук відреагував на чутки, що батько її дитини – Пономарьов

Дитина Марії Яремчук ще не встигла з'явитися на світ, як мережею поповзли чутки про її ймовірного батька. Брат співачки розставив всі крапки над "ї" та зізнався, чи дійсно це Олександр Пономарьов.