“У мене є ще один дім”: суддя “МастерШеф” Ектор Хіменес-Браво розповів, куди готовий поїхати з України

Ектор Хіменес-Браво пов'язав своє життя з Україною понад 15 років тому. Але кулінар зізнається, що у світі є ще одна країна, яку він вважає своїм домом та куди завжди готовий поїхати. Це не Колумбія!

Для багатьох людей в Україні Ектор Хіменес-Браво вже став своїм, рідним. Можна сказати, що він — екзотичний іспанськомовний українець. І свою любов до України Ектор доводить не лише словом, а ділом.

Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до Канади
Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до Канади

В найскладніші для держави часи він залишився та допомагав всім, хто цього потребував. А та кількість дронів, яку знаменитий суддя “МастерШеф” особисто передав захисникам, стала неоціненною допомогою в обороні України. Хоча може здаватися, що Ектор був в Україні завжди, насправді його шлях до успішної кар’єри почався далеко від кордонів нашої неньки.

Дитинство Ектора пройшло в Колумбії. Завдяки своїй мамі він з юного віку полюбив кулінарію. Але увагу кулінар приділяв не лише питанню обробки продуктів, але й аспекту подачі. Любов до естетики в їжі Ектор проніс із собою крізь життя. Саме тому під час оцінювання страв учасників на “МастерШеф” він так детально вивчає презентації та завжди тішиться, коли комусь вдається його здивувати цікавою подачею.

Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до Канади
Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до Канади

В підлітковому віці Хіменес-Браво вступив до кулінарної академії. А вже в 90-х роках він сам викладав, одночасно працюючи в найкращих закладах Колумбії. У 27 років Ектору запропонували посаду шефа в одному з найпрестижніших готелів США — Hilton. Саме там він і познайомився із готельєрами із Канади, які запросили його до Оттави.

Ця країна стала для кулінара одним з найважливіших етапів життя та кар’єри. Канадські заклади під керівництвом Ектора багаторазово включали до десятки найкращих у всій країні! А шеф настільки полюбив Канаду, що вже за 6 років прийняв її громадянство.

До України колумбієць приїхав у 2009 році. Відтоді Ектор взяв участь у величезній кількості проєктів: від розробки концепції для ресторанів до відкриття мережі готелів та власних закладів. Але найбільше українцям він відомий завдяки проєкту “МастерШеф”, незмінним головним суддею якого він залишається вже майже півтора десятиліття.

Українське громадянство Ектор отримав у 2021 році. Того ж року він востаннє відвідував Канаду. Це було настільки давно, що спогади кулінара досить розмиті, але все ще дуже теплі та приємні. На честь Дня Канади Ектор вирішив згадати про цей етап свого життя.

Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до Канади
Ектор Хіменес-Браво розповів про любов до Канади

Знаменитий шеф порівняв українців та канадців у патріотизмі, культурі та кухні. Також Хіменес-Браво зізнався, що вважає Канаду ще одним своїм домом і мріє про те, аби Україна могла так само святкувати свій День Незалежності під мирним небом.

Схожі статті

Руслан Сенічкін змістив фокус з одруженої Барбір на красуню Олю, і це можна зрозуміти: виглядає як модель

Жіноче фехтування — це справжнє мистецтво. Учасниці змагаються за першість у делікатному володінні шаблею. Але Ольга Харлан пішла далі та "взяла першість" у серці Руслана Сенічкіна.