Ровесниця Ірми Вітовської: Шарліз Терон виповнилося 49 років — згадуємо найкращі фільми голлівудської зірки

Шарліз Терон та Ірма Вітовська мають не тільки спільну професію, але й однаковий вік. У свої 49 років обидві жінки мають за плечима багато впізнаваних ролей. Хоча у Терон впізнаваність трішки більша.

Шарліз Терон є однією з найвисокооплачуваніших акторок світу. Її статки оцінюються у понад 170 мільйонів доларів. Це робить її однією з найбагатших кінозірок світу. А нещодавно Шарліз з’явилася у сцені після титрів у сиквелі “Доктора Стренджа”, тому її співпраця з Marvel, якщо вона продовжиться, зможе суттєво збільшити наявний капітал.

Та поки боси студії намагаються розібратися з хаосом, який коїться у їхньому кіновсесвіті та шукають вектор розвитку нової фази. Тому згадаємо інші знакові ролі Терон. А їх за практично 30 років кар’єри в акторки зібралося чимало.

Свій шлях до слави зірка почала не в кіно, а в модельному бізнесі. Далі були заняття балетом, від яких вона відмовилася через пошкодження коліна. Після цього Шарліз розпочала будувати акторську кар’єру. Перші ролі не принесли їй ні купу грошей, ні слави. Але вони зробили Терон помітною для продюсерів, тому вона змогла зіграти в “Адвокаті Диявола”.

Шарліз Терон на постері до фільму The Devil's Advocate разом з Аль Пачіно та Кіану Рівзом
Шарліз Терон на постері до фільму The Devil’s Advocate разом з Аль Пачіно та Кіану Рівзом

Звісно, поруч з Кіану Рівзом та Аль Пачіно вона не мала шансів розкритися на повну. Але цей фільм дозволив Шарліз гучно заявити про себе. А у стрічці “Монстр” Терон показала, що вона не просто красуня, а ще й геніальна акторка. Там дівчина зіграла серійну вбивцю, яка не мала привабливої зовнішності, тому всі звертали увагу саме на гру Шарліз.

Поціновувачі супергероїки точно згадають акторку у стрічці “Хенкок”. Та все ж там на першому плані був Вілл Сміт. А ось у стрічці “Шалений Макс: Дорога гніву” зірка виділялася помітніше. Її роль Фуріоси дуже сподобалася глядачам та навіть була номінована на декілька престижних премій. А критики навіть назвали Шарліз найкращою акторкою екшн-фільму у 2016 році.

Своєрідною відповіддю “Джону Віку”, але з жінкою у головній ролі стала “Атомна блондинка”. У цій стрічці Терон зіграла агентку Лоррейн Бротон. Фільм отримав непогані відгуки, але ледве окупився в прокаті, через що наразі не отримав продовження.

Шарліз Терон анонсує своє повернення до ролі Сайфер у продовженні франшизи Форсаж
Шарліз Терон анонсує своє повернення до ролі Сайфер у продовженні франшизи Форсаж

У 2017 році Він Дізель прийняв Шарліз у “сім’ю” — акторка отримала роль Сайфер у стрічці “Форсаж 8”. До цієї ж ролі зірка поверталася у двох наступних частинах, що принесло їй дуже непоганий заробіток. А завдяки Netflix та стрічці “Стара гвардія” Терон змогла зіграти головну роль у високобюджетному блокбастері, який незабаром отримає другу частину.

Серед непоганих комедійних фільмів за участю акторки можна згадати “Небезпечний бізнес” і “Божевільну парочку”. А драмеді “Таллі” — ще одна робота, де Терон продемонструвала, який безмежний талант вона має, що чудово розкривається у таких складних ролях.

Крім акторської діяльності Шарліз приділяє дуже багато уваги благодійності та активізму. Вона є учасницею організацій, що виступають за захист прав жінок. Також актриса активно підтримує права ЛГБТ-спільноти. Терон регулярно виступає в ООН та бере участь в благодійних вечорах, метою яких є збір коштів для допомоги нужденним.

Схожі статті

Суддя “МастерШеф” показала, що робить в Ісландії: Ольга Мартиновська круто пройшлася горами і водоспадами

Зірка телеканалу СТБ Ольга Мартиновська розповіла українцям лайфхаки про те, що слід брати з собою в Ісландію. І що суто їй дуже знадобилося біля водоспадів і прекрасних краєвидів цієї держави.