Померла британська акторка Меггі Сміт – зірка “Гаррі Поттера” та “Абатства Даунтон”: що наразі відомо

Сьогодні величезна родина поттероманів дізналася про неприємну новину: не стало акторки Меггі Сміт, яка з перших фільмів франшизи поруч з Деніелом Редкліффом дарувала нам віру в справжню магію.

Фільми про Гаррі Поттера — це щось особливе. Дуже багато факторів об’єдналися разом, щоб шанувальники отримали унікальну франшизу довжиною в 10 років. Неймовірну кількість роботи виконали режисери, оператори, сценаристи та спеціалісти по візуальних ефектах.

Але одним з основних факторів успіху стали саме актори. Для створення “Гаррі Поттера” залучили не просто талановитих людей, а справжніх митців, кожен з яких вже мав за плечима десятки ролей та нагород. І однією з них була незрівнянна Меггі Сміт.

Сьогодні неможливо уявити професорку Мінерву Макґонеґел у виконанні іншої акторки. Здавалося, що саме для неї й була придумана ця персонажка. Розумна, харизматична, сильна. Такою ж була й сама Меггі Сміт.

Меггі Сміт у ролі Мінерви Макґонеґел поруч з Аланом Рікманом у ролі Северуса Снейпа
Меггі Сміт у ролі Мінерви Макґонеґел поруч з Аланом Рікманом у ролі Северуса Снейпа

Не багато людей знали про життєві виклики, з якими їй доводилося зустрічатися. Зокрема, у 1998 році акторці діагностували базедову хворобу, для лікування якої доводилося пройти через променеву терапію. А у 2007 році стало відомо, що Меггі Сміт діагностували рак молочної залози, який вона подолала у 2009 році.

А сьогодні оточення акторки повідомило про її смерть. Рідні не розповідали про причини, але зазначили, що уся сім’я та друзі були поруч з нею у лікарні, де вона проводила останні дні свого життя. Нагадаємо, що цьогоріч Меггі Сміт мала відсвяткувати 90-річний ювілей — акторка народилася 28 грудня. У зірки залишилося 2 синів і 5 онуків.

Найбільш відомою широкому загалу Меггі Сміт залишається завдяки ролі у “Гаррі Поттері”. Але поціновувачі британських серіалів також запам’ятали її завдяки блискавичному втіленню Вайолет Кроулі в “Абатстві Даунтон”. За свою кар’єру Меггі Сміт отримала безліч нагород, включаючи 2 статуетки Оскар та 5 премій BAFTA.

Схожі статті

Раніше викликали захоплення, а тепер сміх: Висоцька, Потап та інші зірки, чиї ролики стали “легендами”

Проходить час і ті знаменитості, які колись викликали у багатьох захоплення, зараз виглядають у нинішньому контексті вельми дивно і навіть викликають сміх.

Вікторія Булітко чи Яна Глущенко: хто з зірок “Дизель шоу” отримує більше компліментів – цих жінок люблять

Вікторія Булітко та Яна Глущенко – дві красуні, яких обожнюють українці. Але кого з них публіка насправді любить набагато більше? Усі деталі в нашій статті.

Як живе донька Ольги Сумської у Москві: Тоня Паперна вийшла на зв’язок у капелюсі та ковбойських сапогах

Старша донька Ольги Сумської зараз рідко з'являється у Мережі та намагається не світитися на публіці. Як живе Антоніна Паперна у Москві? Чим займається та чи планує повертатися в Україну?

А-ля француженка: 47-річна Лідія Таран вразила новою модною стрижкою – ще коротше, ніж у дочки-підлітка

Зірка телеканалу 1+1 Лідія Таран вирішила кардинально змінити імідж і зробила нову стильну стрижку, яка виглядає коротшою, ніж будь-коли. До цього знаменитість носила лише довге волосся.

Де і з ким зараз Олег Винник: у Мережі з’явилася цікава інформація про особисте життя співака у Берліні

У Мережу злили цікаві подробиці життя Олега Винника в Берліні. Стало відомо, де і з ким він живе, а також скільки платить за свою орендовану квартиру.

Ніс та губи, як у Кароль, одяг, як у всіх: як виглядає молода дружина Віктора Павліка після “покращення”

Вже майже 2 роки молода дружина Віктора Павліка активно займається покращенням своєї зовнішності. У результаті 30-річну Катю Репяхову стали порівнювати з Тіною Кароль.