Макаревич відмовився вважати борщ споконвічно українською стравою: “Його готують і в Сибіру, і в Білорусі”

Музикант Андрій Макаревич розбурхав українців своєю заявою щодо борщу, який вважається чи не найголовнішою національною стравою країни.

Україна вже не перший рік бореться за те, щоб борщ визнали українським культурним спадком, а нещодавно Міністерство закордонних справ і зовсім попросило включити його до списку ЮНЕСКО. Одним з ініціаторів цього звернення став відомий шеф-кухар і переможець п’ятого сезону кулінарного шоу “МастерШеф” Євген Клопотенко:

“Коли ви заходите в ресторан за кордоном, то, найімовірніше, у меню ви побачите “борщ (російський суп)”, — нарікає він.

Євген Клопотенко з борщем
Євген Клопотенко з борщем

Незважаючи на це, далеко не всі згодні визнавати цю страву споконвічно українською. Так, в коментарі телеканалу ICTV Макаревич сказав, що борщ з’явився взагалі ще до появи самої України. Намагаючись пояснити свою позицію, Андрій поставив запитання:

“Як ви думаєте, коли Русь називалася Київською, але при цьому була Руссю, борщ уже був?”.

Він каже, що цей суп готують і в Сибіру, ​​і в Білорусі, і, звичайно, в Україні, при цьому його смак завжди різний. Одні варять борщ з баранини, інші з яловичини, треті з білими грибами, четверті і зовсім роблять його вегетаріанським.

Борщ
Борщ

За словами Макаревича, добре, коли у світі країну впізнають по традиційній страві, однак “кричати про те, що ви перші в світі, не потрібно”, адже це якесь змаганні і за великим рахунком нічого не змінює:

“Тисячу років це було в Україні, але тоді її ще не було. Ми жили взагалі в інших умовах, а борщ був”.

Андрій Макаревич на сцені
Андрій Макаревич на сцені

Примітно, що свої роздуми на цю тему музикант висловив під час концертного туру українськими містами — днями він виступав у Львові.

Схожі статті

23-річна дружина Остапчука Полтавська вже має план на випадок розлучення: “Чоловіки не завжди назавжди”

Молода дружина Володимира Остапчука розкрила своє ставлення до фінансового утримання в стосунках. Чим займається Полтавська, аби не залежати від зіркового чоловіка?

Він пішов від дружини, вона стала коханкою: Соловій та Вакарчук вперше розповіли про свої стосунки

Христина Соловій та Святослав Вакарчук завжди дотримувалися однакової політики стосовно спілкування з пресою: жодних деталей щодо особистого життя.

Без допомоги професійного стиліста: друга колишня Мурата Налчаджиоглу сама зробила собі зачіску і макіяж

Колишній чоловік Ані Лорак – турецький бізнесмен Мурат Налчаджиоглу будує нові стосунки з моделлю. А чим у цей час займається його колишня друга дружина – візажистка Лілія Реус?

тало відомо, як насправді діти Павліка ставляться до його четвертої дружини – чесна відповідь Репяхової

Український співак Віктор Павлік одружений вчетверте. Від кожної жінки в артиста народилося по одній дитині. Які стосунки між дітьми артиста та чи спілкуються вони з його молодою амбітною дружиною?