У фонді “Таблеточки” розповіли, чиї гроші вони ніколи не візьмуть навіть на допомогу онкохворим дітям

Благодійний фонд "Таблеточки" займається адресною допомогою онкохворим дітям, причому, як це не дивно, але пожертвування вони приймають не від усіх.

Волонтерський рух “Таблеточки” було засновано у 2011 році. В його рамках кожен бажаючий може допомогти внесками маленьким пацієнтам з лякаючим діагнозом “рак”. Ці гроші йдуть на забезпечення дітей медикаментами, психологічну допомогу і навіть організацію лікування за кордоном.

Засновником фонду є Ольга Кудиненко, яка також визнана однією з найвпливовіших жінок України за версією журналу “Фокус”. Вона дала розгорнуте інтерв’ю в YouTube-шоу “Зе Інтерв’юер”, де його ведучий Анатолій Анатоліч поцікавився у неї, як “Таблеточки” відносяться до пожертвувань від корупціонерів та інших людей, які заволоділи великими грошима незаконним чином.

Засновниця фонду Таблеточки Ольга Кудиненко
Засновниця фонду Таблеточки Ольга Кудиненко

За словами Ольги, за весь час існування вони розробили політику того, з ким вони можуть і будуть співпрацювати в разі пропозиції, а з ким ніколи не стануть:

“Є ряд компаній, у яких ми не будемо брати гроші. Це, наприклад, колекторські компанії. У якийсь момент ми зрозуміли, що настільки не підтримуємо їх діяльність, що брати гроші у них ми не будемо. Вони приносили. Тобто ось такий досвід вже у нас є”.

Ольга Кудиненко у Зе Інтерв'юер
Ольга Кудиненко у Зе Інтерв’юер

Також Кудиненко розповіла про поняття токсичних грошей, яким вони керуються в цих питаннях:

“Це коли ти, умовно, взяв ці гроші, але ти став настільки токсичним, що інші гроші ти не отримав. Тому ми обміркували це, але в реальності у нас поки не було можливості протестувати цю ситуацію. Звичайно, я на 100% впевнена, що якщо мені подзвонять завтра і скажуть: “Альо, 10 мільйонів доларів куди підвозити?”. Та перспектива, яку я бачу, що я зроблю на них сьогодні з потенційними майбутніми відмовами від когось, тому що я взяла ці 10 мільйонів, вона буде божевільна. Але ми точно будемо зважувати. Ми точно не будемо співпрацювати з групами людей, які пропагують ненависть”.

Ольга Кудиненко у Зе Інтерв'юер
Ольга Кудиненко

Схожі статті

Тимчасовий американець Олександр Еллерт з “Холостячки” заявив, що на ньому тримається економіка США

Ексбойфренд акторки Ксенії Мішиної Олександр Еллерт розповів про фінансові труднощі життя в Америці. Як шоумен виїхав за кордон під час повномасштабного вторгнення?

“Я дуже сильно хотів це зробити”: Олексій “Positiff” Завгородній зізнався, чому вже 2 роки приховує кохану

Відомий український співак Positiff вже протягом 2 років перебуває в стосунках. У нещодавньому інтерв'ю артист зізнався, чому досі приховує свою обраницю від користувачів мережі.

Онучка Ротару відгуляла гучне весілля і показала пишну сукню нареченої: перший танець під живу музику

22-річна внучка Софії Ротару Соня Євдокименко завжди була завидною нареченою та привертала увагу багатих, успішних та амбітних чоловіків. Одного разу дівчина навіть збиралася заміж.