“Тарілку” на Либідській внесли до списку об’єктів культурної спадщини

"Тарілка" на Либідській потрапила до списку об'єктів культурної спадщини.

Будинок Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації, більше відомий як “Тарілка” було включено до списку об’єктів культурної спадщини за рішенням департаменту охорони культурної спадщини КМДА.

Зауважимо, що у приміщенні будівлі знаходилися Державна науково-технічна бібліотека і працювали поліграфічне підприємство. У самому конференц-залі, що розміщувався у “Тарілці” унікальна акустика, яка дозволяє добре чути весь діапазон частот людського голосу й музичних інструментів без будь-яких підсилювачів звуку. У зв’язку з цим архітектор Георгій Духовичний стверджує, що у приміщенні міг би бути обладнаний сучасний концертний зал. Для цього потрібно оновити лише обладнання і зробити ремонт.

Будинок Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації
Будинок Українського інституту науково-технічної експертизи та інформації

А от у висотній частині будівлі, за словами архітектора, можна було б організувати роботу курсів з перекваліфікації людей на нові спеціальності, що особливо актуально в умовах карантину.

Рішення про внесення будівлі на Либідській до об’єктів культурної спадщини було пов’язано з тим, що це яскравий приклад радянського модернізму. Його побудував у 1971 році архітектор Флоріан Юр’єв.

Раніше зазначалося, що “Тарілку” на Либідській збираються реставрувати. Зокрема, учасники проекту Save Kyiv Modernism представили новий план реконструкції однієї з найяскравіших пам’яток київського модернізму. Першими пунктами плану значиться повна ліквідація зовнішньої реклами та ремонт будівлі всередині.

Зазначалося, що у Києві, окрім відомої “Тарілки”, є ще 400 історично важливих будівель зі статусом пам’ятки. Більшість з них перебуває у приватній власності, а ті, що належать державі – у ганебному стані. Наразі відомо, що влада запланувала відремонтувати 4 історичні будівлі за 2020 рік.

Схожі статті

“Я дуже сильно хотів це зробити”: Олексій “Positiff” Завгородній зізнався, чому вже 2 роки приховує кохану

Відомий український співак Positiff вже протягом 2 років перебуває в стосунках. У нещодавньому інтерв'ю артист зізнався, чому досі приховує свою обраницю від користувачів мережі.

Онучка Ротару відгуляла гучне весілля і показала пишну сукню нареченої: перший танець під живу музику

22-річна внучка Софії Ротару Соня Євдокименко завжди була завидною нареченою та привертала увагу багатих, успішних та амбітних чоловіків. Одного разу дівчина навіть збиралася заміж.

Знайшла собі молодшого? Даша Квіткова відверто розповіла про побачення з Яновичем: “Женя класний хлопець”

Після розлучення із телеведучим Нікітою Добриніним, особисте життя блогерки Даші Квіткової неабияк цікавить шанувальників. Нещодавно дівчина вперше розповіла про побачення з відомим блогером.