Що змінилося в оплаті комуналки в Україні: чи можна нараховувати пеню за несплату ЖКП та відключати споживачів

Значній частині людей у цей тяжкий для України час проблематично оплачувати житлово-комунальні послуги. Жителі нашої країни поставлені у непросте матеріальне становище

Жителів України цікавлять, як зміняться ціни на комунальні послуги в країні. Багато людей запитують, що буде якщо вони прострочать оплату житлово-комунальних послуг.
У цей непростий для України час населення нашої країни важко оплачувати комунальні послуги. Деякі люди втратили роботу, інші не можуть її знайти, оскільки підприємства закрилися. Залишається мало грошей на їжу своєї родини.

Чи потрібно сплачувати пеню?

Тому, природно, громадяни України не завжди вчасно оплачують комунальні послуги. Деякі взагалі поки що не можуть їх сплатити. Для того, щоб мінімізувати негативні наслідки воєнного стану в нашій країні, Кабінет Міністрів України 05.02.2022 року ухвалив постанову №206. У ньому йдеться, що на час воєнного стану забороняється нараховувати пеню за несплату житлово-комунальних послуг. Також забороняється відключати комунальні послуги у разі несплати. Це дуже своєчасне та потрібне рішення Кабміну України. Воно дає змогу виживати величезній кількості українців під час воєнного стану в країні. Діяти ця постанова Кабінету Міністрів України до скасування воєнного стану в країні. Українці сподіваються, що таке триватиме недовго і незабаром буде розбито і відновиться мир. У людей з’явиться робота і кожен зможе сплатити за комунальні послуги. Настане нормальне життя. А поки що кожна людина на своєму місці продовжує наближати перемогу. Для цього необхідно відповідально та якісно працювати. Адже щодня Україні потрібно багато ресурсів, щоби протистояти рашистам. Не панікуйте та не слухайте фейки російської пропаганди. Перемога буде за нами. Слава Україні!

Схожі статті

“Завжди у моєму серці” – Сергій Танчинець заговорив про нові стосунки та показав обраницю в Мережі

Кілька місяців тому Сергій Танчинець заявив про розлучення з дружиною Анною. У нещодавньому інтерв'ю чоловік вперше поділився деталями особистого життя і натякнув на новий роман.

Няньчить як рідну: 55-річна Надія Матвєєва розповіла про свою малечу, якій 4 з половиною роки (ФОТО)

Надія Матвєєва показала у соціальних мережах свою улюблену Семі, якій 4 з половиною роки: "Радію за людей, які відчувають щось подібне до своїх домашніх улюбленців".

“Пишу і реву”: 39-річний Віталій Козловський зізнався, чому йому довелося залишити кохану дружину та сина

Нещодавно у популярного українського співака народився первенець. Проте, вже зараз, чоловік вимушений покинути родину. Віталій повертається на передову, щоб продовжити військову службу.

“Як можна дарувати, а потім ділити” – Ексдружина Остапчука Горняк розповіла нові подробиці поділу майна

Конфлікт поділу майна шоумена Володимира Остапчука та його ексдружини, нотаріусині Христини Горняк триває. Днями Горняк розкрила нові подробиці сімейної драми.