Українські чоловіки зможуть виїжджати з країни по робочих справах за допомогою “єВідрядження”: як це працює

З 1 вересня 2022 військовозобов'язані чоловіки зможуть виїхати по робочих справах, якщо вони відповідають певним критеріям, та зможуть внести заставу за себе

В Україні з’являється новий додаток, який дозволить українським чоловікам виїхати за кордон, але за умовою робочої поїздки, строком не довше ніж 7 днів, але строк виїзду може змінюватись.

Як користуватися новим додатком “єВідрядження”?

Послуга буде доступна на порталі “ДІЯ” окремим розділом. Поки що додаток працювати в тестовому режимі. Кабінет Міністрів заявив, що спочатку вони хочуть подивитись на популярність такої послуги та поступово вдосконалювати її. Адже основна каста – це військовозобов’язані представники бізнесу.

Нова послуга "єВідрядження"
Нова послуга “єВідрядження”

Використати нову послугу можливо якщо попередньо внести за себе заставу, в розмірі 200-хсот тисяч гривень. За словами одного з членів  Комітету з питань цифрової трансформації Сергія Штепи, ця сума як наче страховка, якщо раптом чоловік не повернеться. В такому разі гроші підуть на рахунок Державного бюджету.

Навіщо така велика застава?

Застава в такому розмірі береться для страховки, аби чоловіки не почали масово виїжджати за кордон.Поїздка повинна тривати не більше 7-ми днів. ” Цього часу вистачить аби вирішити робочі питання” – заявив Сергій Штепа. Але терміни поїздки в майбутньому будуть переглядатися.

А ось куди піде застава в розмірі 200 тисяч гривень, вирішив уряд. Гроші підуть на підтримку ЗСУ. Тобто, якщо людина не повертається, вона жертвує свої гроші на благо країни.
Які критерії для користуванням “єВідрядження”?
Для того щоб виїхати за кордон необхідно відповідати деяким пунктам:

  • Потрібно бути ФОПом або юридичною особою приватної форми власності
  • Не затримувати податкову звітність
  • Не мати заборгованості в ЄСВ
  • Виплачувати заробітну плату не менше 20-ти тисяч гривень за ФОПом чи юридичної особи
Чи вся чоловіки зможуть перетнути контроль
Чи всі чоловіки зможуть перетнути контроль

Які ще варіанти виїзду для чоловіків з цим додатком?
Окрім всього перерахованого, чоловіку, якщо він їде працювати ще необхідно буде мати запрошення від роботодавця ( про бізнес партнерів поки нічого не було зазначено). І самє роботодавець нестиме відповідальність за чоловіка, який поїде за кордон, аби уникнути шахрайства та незаконного виїзду з країни,за допомогою компаній в Європі. Такі випадки часто помічали на початку війни. Тож тепер, такі запрошення будуть підтверджені документально.

Схожі статті

Марічка Падалко перевірила, чим Клопотенко годує українських школярів: “Забрав в наших дітей цукор і сіль”

Навколо нового меню для українських школярів точаться запеклі баталії. Одні підтримують новаторство, інші категорично проти. Хто правий, перевіряла Марічка Падалко.

Олександр Пономарьов повідомив про поповнення в сім’ї розповів про свої емоції: “Я її показую вперше”

Співак Олександр Пономарьов дав онлайн-інтерв'ю, де вперше показав шанувальникам свого малюка, який лиш нещодавно з'явився у нього. Артист не стримував емоцій в ефірі.

Вікторія Маремуха, Євген Клопотенко та Леся Нікітюк: чому все більше зірок обирають вільні стосунки?

Модель класичної родини обирають більшість сімей. Проте, є виключення. Деякі українські зірки обрали для себе вільні стосунки, але чому вони зробили такий вибір?