Перехід на зимовий час 2022: коли в Україні переводять годинники — дата цього року змінилася

Перехід на зимовий час 2022 традиційно відбудеться восени цього року. Навіть попри події в Україні, все одно цей процес відбуватиметься у всіх регіонах, окрім окупованих частин Донецької, Луганської областей та Криму. Дізнайтеся, коли потрібно буде перевести стрілки годинника.

Перехід на зимовий час 2022 — обов’язковий щорічний ритуал для українців. Багато суперечок точиться навколо цього дійства: одні вважають, що це не природно, інші ж виступають за економічний аспект, мовляв, електроенергія дійсно заощаджується. Тим не менш, поки що суспільство не дійшло одностайної думки.

Цікаво: годинники переводити назад українці близько 40-ка років тому. Та не слід вважати це якоюсь рудиментарною радянською спадщиною, адже навіть у Євросоюзі існує така традиція. Також живуть в теплий та холодний період по різному часу і Мексика, Ізраїль, Іран, Австралія, США, Канада.

Перехід на зимовий час 2022: коли переводять годинники

Перехід на зимовий час 2022

Всім відомо, що на зиму стрілки рухаються на годину назад. Зазвичай сучасна електронна техніка робить це автоматично, проте у мільйонів українців і зараз є аналогові годинники. Та й зайвий раз коректність роботи гаджетів не завадить перевірити.

Як і минулого разу, переводити годинники на зимовий час у 2022-му році ми будемо в останню неділю жовтня. Тобто у ніч з 29 на 30. За всіма правилами слід це зробити о 4-й ранку.

Перехід на зимовий час 2022: як це впливає на здоров’я

Перехід на зимовий час 2022

Багато лікарів сходять у думці, що штучна зміна часових умов негативно впливає на самопочуття: люди стають більш дратівливими, отримують чимало стресу від недосипання. Чимало людей порівнює переведення годинників з перельотом в іншу країну за рівнем зміни комфортного середовища. Аби не скаржитися на здоров’я, найкраще за все буде за тиждень до 29-го жовтня попрацювати над своїм режимом та харчуванням. Дорослому слід спати щонайменше 7 годин, аби почувати себе бадьорим і легко перенести зміни.

Нагадаємо, що перехід на зимовий час 2022 слід мати на увазі при купівлі квитків на транспорт, аби вчасно прибути на відправлення.

Схожі статті

Після удочеріння двох дівчаток: Могилевська більше не приховує щемливої правди про свою нову “дитину”

Співачка Наталія Могилевська, яка у 2023 році несподівано оголосила, що стала мамою двох дівчаток-сестер, здивувала визнанням про ще одну свою нову "дитину".

Бужинська показала молодших дітей від іноземця: а як виглядає її старша донька від пластичного хірурга

Співачка Катерина Бужинська часто показує молодших дітей від болгарського бізнесмена - двійнят Діму та Катю. А як виглядає її старша дочка, що народилася від пластичного хірурга.

Як справжня англійка: Оля Полякова у стильному образі прогулялася Лондоном – штани, кросівки та берет

Українська співачка Оля Полякова, яка уважно слідкує за модними трендами, продемонструвала у Лондоні стильний повсякденний комплект, у якому дуже комфортно гуляти.

“Критична ситуація”: дружина 58-річного Віктора Павліка приголомшила новиною про стан здоров’я чоловіка

Четверта дружина Віктора Павлика - блогерка Катерина Репяхова зникла на кілька днів із соцмереж, а потім приголомшила шанувальників новиною про стан здоров'я знаменитого чоловіка.

Не наважилася ні Лорак, ні Реус: кохана Налчаджиоглу приголомшила зізнанням – тепер із Муратом назавжди

Нова дівчина турецького бізнесмена Мурата Налчаджиоглу зробила своєму коханому сюрприз. Його колишні дружини- Ані Лорак та Лілія Реус до такого не додумалися.

Улюбленець мільйонів жінок Віталій Салій щасливо одружений: як виглядає дружина і син українського актора

Український актор Віталій Салій не звик розповсюджуватись на тему особистого життя в мережі. Проте кілька деталей про сім'ю знаменитості все-таки відомо. Як виглядає дружина та єдиний син артиста?