Звільнена українська захисниця “Пташка” з Азовсталі звернулась до українців: “Частина мого серця у полоні”

Захисниця з "Азовсталі" "Пташка", нарешті змогла прийти до тями після російського полону та поділилась своїми планами на майбутнє у відеозверненні, які записала спеціально для українців.

Відома, як “Пташка” Катерина Поліщук, була парамедиком у полку “Азов” і на рівні з чоловіками боролася за своє та чуже життя. А також за свободу України і зокрема Маріуполя. Дівчина прославилась завдяки своїм пісням, які співала солов’їною та підіймала бойовий дух хлопців і дівчат, з якими разом боронила українську землю.

Звільнена з полону "Пташка" звернулась до українців
Звільнена з полону Пташка звернулась до українців

Юній захисниці лише 21 рік, а вона вже випробувала но собі звання “воєнний парамедик” та відчайдушно боролась за життя кожного товариша по службі. Окрім того, що Катя парамедик, вона ще й волонтер. А взагалі по життю дівчина актриса народного драматичного театру-студії, поетеса, та виконавиця класичних арій і патріотичної класики, саме тому, вона не могла не щебетати пісні.

Катерина, у травні разом з іншими бійцями потрапила у російський полон і пробула там до середини вересня. 22 вересня разом з 214 військовослужбовцями “Пташку” нарешті звільнили з рашистського полону і дівчина наразі перебуває вдома та потрошку відновлює свій психологічний та фізичний стан здоров’я.

Катерина набралася сил та записала відеозвернення до українців, по-перше, щоб показати, що з нею все нормально, а по-друге, розповісти про свої плани після відновлення.

“Я трошки відновлюся і ми продовжимо боротьбу, звільнятимемо українські землі від цієї мокшанської напасті, а також українських військових, які все ще у полоні. Це першочергово. Це мій обов’язок і моє завдання”.

Також Катерина наголосила на тому, що вона не збирається уходити з армії, а лише бере паузу, аби почувати в собі сили для подальшої боротьби.

“Ми будемо боротися за кожного воїна до кінця”

Також, юна парамедикиня сказала, що частина її серця залишилась у російському полоні.

Схожі статті

11 років без своєї душі і всесвіту: Тіна Кароль прожила ще рік без коханого Євгена Огіра – як це було

Коли 16 років тому Тіна Кароль та її чоловік Євген виходили на публіку разом, мало хто міг подумати, що ці кадри згодом стануть свого роду легендарними.

Олеся Жураківська вперше зізналася, через який вчинок чоловіка розлучилася з ним: “Уже був такий край”

Знаменита українська акторка Олеся Жураківська давно розійшлася зі своїм чоловіком, але лише нещодавно розповіла, що стало причиною такого рішення.

“Не знаю, як повірити в це”: відома акторка Тала Калатай повідомила про смерть свого батька

На жаль, життя несправедлива штука, його покидають найдавніші нам люди. Відома українська акторка повідомила про горе у своїй родині - помер її батько.

Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз

Знаменитий український співак Андрій Данилко багато років був самотнім, згідно офіційної версії, але йому приписували безліч романів, і навіть батьківство.

“Ти неймовірна”: Володимир Дантес замилував мережу ніжними привітаннями Даші Кацуріної з днем народження

У день свого 29-річчя Даша Кацуріна показала привітання від свого коханого Вови Дантеса. Як співак вітав обраницю та як почався ранок іменинниці?

Живе з іншою жінкою, має 4-х дітей і не стає старшим: як склалася доля Захура після розлучення з Камалією

Свого часу стосунки Камалії та мільярдера Мохаммада Захура були зразковими для українських глядачів, адже здавалося не можна знайти більш гармонійної пари.