Українці масово пішли в обмінники, що свідчить про проїдання заощаджень

Спостереженням поділився зі своїми підписниками у Facebook голова Ради Нацбанку Богдан Данилишин.

Зокрема, він повідомив, що «надлишковий попит на іноземну валюту задовольняється в основному шляхом валютної позиції банків, а також завдяки інтервенціям НБУ. З початку вересня сальдо інтервенцій НБУ на міжбанку склало мінус 77 млн доларів”.

Разом з тим, зазначив глава Ради НБУ, “на готівковому валютному ринку продовжує спостерігатися переважання пропозиції іноземної валюти над попитом (з початку вересня банки придбали 113 млн доларів, з початку 2020 року – понад 1,2 млрд доларів)”.
Простою мовою це означає, що Національний банк суттєво скоротив покупку валюти на Міжнародному валютному ринку, у резервах Національного банку її предостатньо, але громадяни України її уже не купують, а лише продають.

Українці масово пішли в обмінники

Тим часом, долар тихим ходом пнеться вгору.
З 23 вересня Нацбанк учергове послабив офіційний курс гривні до 28,20грн за долар; один євро на сьогодні коштує 33,19грн.
Фінансові аналітики прогнозують, що до кінця року долар подолає психологічну позначку 28.50 гривень за долар.

Обмін валют

Схожі статті

“Я тебе попереджала”. Слава Камінська не стримала емоцій та зробила публічне звернення: Сміюха знову вивела?

Знаменита українська співачка Слава Камінська зробила публічне звернення в соціальній мережі, яке збентежило багатьох підписників. Що відбувається?

“Мені настільки погано, що не можу стояти”: вагітна Джамала розповіла, чому не жила разом зі своїми дітьми

Знаменита українська співачка Джамала вразила зізнанням про те, що тривалий час не жила разом зі своїми дітьми. Кому артистка віддала дітей і як переживає вагітність?

“Є бажання”: 22-річна Анна Трінчер розповіла про нові стосунки після розлучення з Олександром Волошиним

Популярна акторка та виконавиця Анна Трінчер зізналася, як складалося її особисте життя за останні пів року. Похвалитися нічим, проте про досвід розповісти не зайве.

Потап заговорив про свої почуття до Насті Каменських у її день народження: про кохання навіть і не йдеться

Знаменитий український продюсер та репер Потап публічно привітав дружину з днем народження та заговорив про свої почуття до неї. Детальніше в нашому матеріалі.

“Ця дівчиночка, ця жіночка”: Аліна Гросу вперше розповіла про коханку свого обранця та знайомство з нею

Останні декілька років Аліна Гросу була не надто відвертою на рахунок своїх особистих стосунків з чоловіками, і на це було безліч причин. Однак, нещодавно вона розповіла, як дізналася про коханку.

Андрій Данилко розповів про своє весілля та зробив неймовірне зізнання про наречену: “Дуже трепетний момент”

Знаменитий український виконавець Андрій Данилко вперше розповів про своє весілля та зізнався, яким його бачить. Що очікує на наречену артиста?