Світові лідери вітають Байдена, але в Росії і Китаї чекають

Керівники провідних країн Європи, не дочекавшись визнання поразки і остаточного результату виборів, привітали Джозефа Байдена з перемогою на президентських виборах.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель  у привітанні наголосила на тому, що Байден має величезний 10-річний досвід політичного гравця на міжнародній арені. Він добре знає і Німеччину, і Європу загалом.

Першими з перемогою Байдена і Каміллу Гарріс привітали також лідери Франції і Англії.

Президент України ще 7 листопада висловив Джо Байдену надію на те, що дружба зі США «стане ще міцнішою».

Президент Європейського парламенту Давід Сассолі у відеопривітанні висловив сподівання на «відновлення трансатлантичних відносин, щоб вирішувати проблеми часу».

На цьому тлі кидається у вічі  мовчання Росії, Китаю, Туреччини і Бразилії.

Журналіст Пєсков закинув у ефір думку про те, що Путін не раз висловлювався про те, що він поважає вибір американців і співпрацюватиме з будь-ким, хто стане їхнім Президентом. Але треба дочекатися остаточного кінцевого результату.

Про своє невизнання і підготовку судових позовів заявив чинний Президент США Дональд Трамп, хоч з наближених до нього джерел стало відомо, що глава держави висловився про те, що візьме участь у наступних президентських перегонах. А це, на думку психологів, уже свідчить про те, що мозок Трампа потроху починає звикатися з думкою, що вибори програно.

У 2011 році Байден сказав Путіну, що не думає, що в нього є душа. Яким тепер буде ставлення і якою буде політика щодо Росії залишається інтригою.

З 2014 року Байден активно спілкувався з керівниками і політикумом нашої держави. Він підтримував усі антикорупційні реформи, створення усіх антикорупційних органів. На світовій політичній мапі Байден позиціонується як постійний і послідовний прихильник української незалежності.

Що ж, Vivat, Байден!

 

Схожі статті

Три стрижки, які не варто було робити Тіні Кароль: вони безнадійно старять і пасують одиницям (ФОТО)

Це зараз у Тіни Кароль розкішна шевелюра білявого волосся, але так було не завжди. На зорі своєї кар'єри артистка неодноразово проводила експерименти із стрижками, проте не завжди вдало.

Ольга Сумська заявила про розлучення з чоловіком і назвала головну причину: в них є спільна донька

Статистика з розлучень не тішить тих, хто вірить у кохання на все життя, і в цю статистику також входять зірки. Ольга Сумська розповіла про причини свого розлучення з колишнім чоловіком.