Світові лідери вітають Байдена, але в Росії і Китаї чекають

Керівники провідних країн Європи, не дочекавшись визнання поразки і остаточного результату виборів, привітали Джозефа Байдена з перемогою на президентських виборах.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель  у привітанні наголосила на тому, що Байден має величезний 10-річний досвід політичного гравця на міжнародній арені. Він добре знає і Німеччину, і Європу загалом.

Першими з перемогою Байдена і Каміллу Гарріс привітали також лідери Франції і Англії.

Президент України ще 7 листопада висловив Джо Байдену надію на те, що дружба зі США «стане ще міцнішою».

Президент Європейського парламенту Давід Сассолі у відеопривітанні висловив сподівання на «відновлення трансатлантичних відносин, щоб вирішувати проблеми часу».

На цьому тлі кидається у вічі  мовчання Росії, Китаю, Туреччини і Бразилії.

Журналіст Пєсков закинув у ефір думку про те, що Путін не раз висловлювався про те, що він поважає вибір американців і співпрацюватиме з будь-ким, хто стане їхнім Президентом. Але треба дочекатися остаточного кінцевого результату.

Про своє невизнання і підготовку судових позовів заявив чинний Президент США Дональд Трамп, хоч з наближених до нього джерел стало відомо, що глава держави висловився про те, що візьме участь у наступних президентських перегонах. А це, на думку психологів, уже свідчить про те, що мозок Трампа потроху починає звикатися з думкою, що вибори програно.

У 2011 році Байден сказав Путіну, що не думає, що в нього є душа. Яким тепер буде ставлення і якою буде політика щодо Росії залишається інтригою.

З 2014 року Байден активно спілкувався з керівниками і політикумом нашої держави. Він підтримував усі антикорупційні реформи, створення усіх антикорупційних органів. На світовій політичній мапі Байден позиціонується як постійний і послідовний прихильник української незалежності.

Що ж, Vivat, Байден!

 

Схожі статті

Колишня Олександра Пономарьова розповіла про його цивільну дружину: ховає кохану за високим парканом

Відомий співак Олександр Пономарьов багато років приховує правду про особисте життя після численних новин про його шлюбу та романи. Однак, Вікторія Мартинюк розповіла про його цивільну дружину.